Saku suurhallis esines 7. detsembril 2015 ansambel Judas Priest. Foto: Arno Saar
Galeriid
7. detsember 2015, 23:44

GALERII | Ufo ja Judas Priest - kes saundi ei saanud, leppigu pildiga! (7)

Tallinnas Saku Suurhallis tekitasid helimöllu ansamblid Ufo ja Judas Priest.

Kui Briti raskerokibänd UFO oli soojendusetteasteks lavale läinud, ulatus sisse saamist ootavate kontserdile tulnute saba suurhalli uksest mitmekümne meetri kaugusele. Õhtu peaesineja, samuti brittide au ja uhkus Judas Priest, ei lasknud end aga kaua oodata.

Lava ette langetati Judas Priesti logoga kardin, et publik püüne ettevalmistamist ei näeks. See tekitas ärevust: kas mootorratas, mille sadulas laulja Rob Halford harrastab aeg-ajalt lavale sõidab, tuleb mängu kohe alguses? Ühtäkki läksid saalituled kustu, ent lavatulede valgusvihus paistis bänd oma täies ilus, esialgu siiski ilma tsiklita, mis saabus kontserdi teises pooles. Eesriie pudenes eest ja šõu võis alata.

Kuulutanud, et Priest on tagasi – nende esimesest Eestis käigust on möödas kümme aastat – ja uurinud, kas publik on üheks vingeks heavy metal'i õhtuks valmis, küttis 64aastane Halford üllatava vitaalsusega mööda lava ringi. Suur asi jutumees ta ei ole, aga seda polnuks ka tarvis. Publik elas ja laulis niigi kaasa. Pidevalt kuube vahetanud Halford tänas eestlasi, et nad aitavad hevimuusikat elus hoida.

Krapsakaim bändiliige on siiski 35aastane kitarrist Richie Faulkner, kes liitus Priesti ridadega 2011. aastal. Tema ülesanne oli lava eesservas õhutada rahvast käsi püsti ajama ja kaasa plaksutama.

Šõud saatsid neljal taustaekraanil värvikirevad ja fantaasiaküllad pildid-videod, mis vaheldusid otsepildiga lavalt ja saalist.

Viimaseks looks nõudis publik hitti „Painkiller". Lisaloona järgnes teine maiuspala „Living After Midnight", ehkki kesköötund oli alles kaugel – veidi enne kella üheksat lavale tulnud Judas Priest lasi kuulajad pool üksteist koju järgnevaks tööpäevaks välja puhkama.