Iivi Anna Masso, Toomas Hendrik IlvesFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
7. detsember 2015, 22:38

Iivi Anna Masso: mind visati lossist välja just siis, kui hakkasin nõudma kuulujuttude algupära väljaselgitamist (149)

Endine presidendi nõunik Iivi Anna Masso avaldas täna Nihilistis artikli "Infosõjast Eesti moodi", milles ta kirjeldab pikalt ja põhjalikult aega, mil ta oli presidendi nõunik ning kuidas ta "visati lossist välja" just siis, kui ta hakkas nõudma kuulujuttude algupära väljaselgitamist tema ja Ilveste armukolmnurga kohta.

"Tagasivaade lõppeva aasta inetu alguse poole. Kui mind mind mu tollasest töökohast välja visati, selgitas üks Eesti meediamaastikku hästi tundev inimene mul muidu nädalaid turjal olnud meedia huvipuudust juhtunu kohta kahe asjaoluga: esiteks, Eestis ei huvita kedagi kaotaja vaatenurk. Ja teiseks, inimesed arvavad, et äkki ikka oligi tegu 'isikliku suhtega'. Ei olnud, aga just nii töötab desinformatsioon: pole vaja veenda, piisab kahtlusest. Sestap panin siiski kirja ka 'kaotaja vaatenurga' sellest, kuidas info(kodu)sõda Eestis toimib," kirjutab Masso sissejuhatuseks oma Facebooki lehel.

Masso väidab, et ta visati 2. märtsil 2015 töökohalt välja nagu ohtlik kriminaal ning mingit põhjust või selgitust sellele ei antud: "Ühtegi etteheidet tehtud (või tegemata) töö kohta polnud mulle tehtud, vastupidi. Avalikkusele teatati, et mu ametikoht osutus ühtäkki mittevajalikuks."

"Varsti pärast minu väljaviskamist lossist teatas presidendipaar oma lahutusest. Mulle see oli üllatus, ma ei olnud kunagi ülemusega eraelust rääkinud. Netilehtedes aga tabas mind järjekordne kõmulaine, ikka leidus neid, kes mind "süüdlaseks" pidasid," kirjutas Masso.

"Võib-olla ei pidanud presidendiloss paljuks ohverdada presidendi nõunikku, et üks tegelik suhe enneaegu avalikkusse ei lekiks?" küsib Masso viidates Ieva Kupcele, kes ilmus Toomas Hendrik Ilvese kõval avalikkuse ette esmakordselt tänavu septembris. Masso kirjutab, et kogu info kõrval, mis võimaliku järgmise esileedi kohta välja kaevati, jäeti mainimata mullu sündinud teine laps. "Loomulikult polnud tegu uue tutvusega – nagu ka Sildam hiljem tunnistas, on Kupce presidendi "vana sõber", keda töötajad on näinud riigipea seltsis juba aastaid."

"Ka juhul, kui kuulujutt oli lihtsalt tundmatute õelutsejate kätetöö, mitte kantselei teadlik katse juhtida meedia tähelepanu potentsiaalselt pärisskandaalilt ohutule pseudoskandaalile, on fakt, et "presidendi lähikondlased" lasid sel levida ja mu töösuhe lõpetati selle eest, et ma oma nime jätkuva määrimisega pärast selle aastapikkust vaikset talumist enam nõus polnud," kirjutas Iivi Anna Masso.