Pilt on illustreeriv.Foto: PantherMedia / Scanpix
Blogid
12. detsember 2015, 13:18

Kui hästi teenivad tänavamuusikud? (6)

Kõndisin mööda tänavat oma Palermo kodu poole, kui ühtäkki hakkas minuga rääkima samas suunas kõndiv mees. Ma üldiselt suhtun veidi eelarvamusega sellistesse jutustamistesse tänaval, aga seekord vestlus kuidagi arenes.

Tema nimi oli Massimiliano ning tal oli käes kitarrikast. Selgus, et ta on tänavamuusik, kes siis käib restoranides ja otsib kliente, kellele natuke kitarri mängida ja siis väikest tasu küsida. Mulle isegi meenus, et olin teda varem oma kodu lähedal asuvas restoranis näinud (ta jääb oma pikkade hallide juustega päris hästi meelde). Toona lähenes ta mingitele klientidele, kes ei olnud üldse tema kitarriesinemisest huvitatud.

"Suvel on mul teenistus tõeliselt hea, aga talvel on natuke keerulisem. Turiste on ju siin vähem," ütles mulle Massimiliano. Meenutades seda, et tookord turistid ta kätevehkimisega eemale ajasid, uurisin, kui lihtne või keeruline üldse on leida tööd.

"Üldiselt on lihtne, sest inimestele meeldib Sitsiilia kohalik muusika," kiitles mees.

Kuna olime äsja kohtunud, siis kuidagi ei pidanud sobivaks uurida, kui palju mees teenib. Küll aga võin rääkida tänavamuusiku teenitud rahasummadest ühe teise härra puhul.

Nimelt kõndisin koos oma siinse perekonnaga pühapäeva õhtul vanalinnas. Jäime seisma ühe tänavamuusiku ette, kelle ümber oli kogunenud suur hulk rahvast.

"Ta teenib igal õhtul umbes 150 eurot," ütles Salvatore. Ajasin silmad suureks – kas tõesti? Tõsi küll, temaga esineb üks mees veel, nii et summa läheb pooleks. Aga teenida iga päev 75 eurot on üsna hea.

"Ta on taanlane. Ta töötas varem Taanis pangas, kuid tuli töölt ära. Otsustas natuke olla Sitsiilias, talle hakkas siin meeldima ja tänavamuusiku töö elatab ta hästi ära," selgitas Salvatore.

Ehk siis – kui oled hea tänavamuusik, siis rahaprobleemi ei ole! Ka madalhooajal mitte.

Ela minu tegemistele kaasa ka kodulehel ja Facebookis!