Tanel Padar presidendilt autogrammi küsimas.Foto: Alar Truu
Inimesed
4. detsember 2015, 13:41

Tanel Padar presidendi plaadist: meie maitsed täitsa kattuvad! (23)

Tanel Padar soetas eile õhtul Toomas Hendrik Ilvese noorukiea lemmiklugude kogumiku "Teenage Wasteland" esitlusel lausa kaks plaati. "Mõte oli see, et üks endale ja teine selleks, et heategevuseks läheks üks euro rohkem," selgitas Padar.

Nimelt läheb iga ostetud plaadi pealt annetus heategevusprojektile "Minu unistuste päev", mis viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi.

"Ma arvan, et kaks plaati kulub ära ka, sest tavaliselt avastad ikka mingil hetkel, et alles on ainult ümbris või ainult plaat. Kahest plaadist peaks mitmekümneks aastaks jaguma," usub laulja.

"Ma olen väga suur vanakooli muusika fänn, nii et siin on tuttavaid nimesid palju," kinnitas Padar plaadi tagakaanel olevat laulude nimekirja uurides. "Ramones ja Bowie ja New York Dolls, Roxy Music, The Who – põhimõtteliselt on kõik tuttavad nimed. Muidugi ka Cream, üks mu lemmikuid," kiitis ta ja lisas, et pole presidendi heas muusikamaitses kunagi kahelnud. "Seda ma teadsin tegelikult juba enne."

Noorpõlve lemmikute plaadi mõttest arvab Padar: "Väga tervitatav! See on ju kõigest algus. Tegemist on debüütplaadiga, ootaks juba järge – see on ju kombeks. Ma arvan, et lemmikuid tekib elu jooksul nii palju ja erinevatest muusikažanritest ka kindlasti."

Kui küsida, kas rokkar oli presidendi sammust ka üllatunud, tunnistas ta muheledes: „Kui päris aus olla, siis ma alguses ehmatasin ära, kui ma raadiost poole kõrvaga selle plaadi kohta kuulsin. Meil siin üks tipp-poliitik on ju vanast peast laulma hakanud."