Kontserdist „Valge gospel” on saanud üks WAF-i kooli n-ö kaubamärke. Pildil 2013. aastal toimunud neljas kontsert. Stanislav Moškov (Õhtuleht)Foto: Stanislav Moškov (Õhtuleht)
Eesti uudised
3. detsember 2015, 17:44

WAF – koor, kus sünnivad Eesti muusika tähed

Populaarse laulu- ja tantsukooli WAF jaoks on järgmine nädal eriline, sest ta tähistab oma 10. aastapäeva kooli üheks kaubamärgiks oleva „Valge gospeli” kontserdiga.

WAF-i asutaja ja eestvedaja Maiken lubab, et järjekorras viies „Valge gospel” on veel uhkem: show-pool on suurejoonelisemalt ette võetud ja tulekul on ka üllatusi. Korraldajate lubadusel saab seekord näha valgus- ja video-show’d. „Valge gospel” pole Maikeni sõnul lihtsalt kontsert, vaid lavastatud etendus.

Kõigil senisel neljal „Valge gospeli” kontserdil on esinenud Kaire Vilgats ja Rolf Roosalu, ning nemad astuvad lavale selgi korral. Ka Tanja Mihhailoval, Ott Leplandil, Nele-Liis Vaiksool ja Lauri Pihlapil on „Valge gospeli” kogemus olemas. Tänavu saavad nii mõnegi laulja hitid aga uue kuue.

„Valge gospeli” kontserdil esineb sel aastal esimest korda Koit Toome. „Koit on praegu haige ja laseme tal rahulikult kodus voodis olla. Proove on juba küllalt tehtud ja nüüd peab ta lihtsalt puhkama, et olla suure publiku ees oma parimas vormis. Tema esitatavad lood on väga nõudlikud ja erilised ning ma julgen arvata, et kontserdikülalised saavad teda kuuldes seekord korraliku üllatuse osaliseks!” räägib Maiken tänavuse „Valge gospeli” ühest peaesinejast.

Armastatud lauljate kõrval astuvad Rocca al Mare suurhallis muidugi üles WAF-i koori lauljad ehk kooli enda kasvandikud. Koos kooriga on laval sadakond lauljat. „Kõige nooremad on meil 13–14-aastased ja kuigi nad on veel päris noored, teevad nemadki kõva tööd. Mul on hea meel, et kõik kooriliikmed jaksavad ja on tahtmist täis,” selgitab Maiken.

Tuntud nimed

Tõenäoliselt nii mõnestki neist noortest kuuleb avalikkus varem või hiljem juba rohkem. On ju WAF aidanud tuule tiibadesse puhuda nii mõnelegi tuntud lauljale. Kooli kasvandikeks on näiteks olnud Ott Lepland, Liis Lemsalu, Sandra Nurmsalu, Norman Salumäe, Taavi Immato, Triin Niitoja, Jaanus Saago ning viimases saates „Eesti otsib superstaari” osalenud Jana Liisa Johannson.

Kuigi WAF-i lõpetanud otseselt kooliga seotuks ei jää, on nad Maikeniga ühel või teisel moel kokku puutunud. „Elu on meid ikka koos hoidnud. Töötan paljudes projektides ja nii satun WAF-ist sirgunud professionaalsete lauljatega edaspidigi kokku,” räägib Maiken. Praegugi on Maiken kontserdi korraldamise kõrval seotud TV3 saate „Su nägu kõlab tuttavalt” pühapäevase finaaliga.

Vaadates tagasi WAF-i kümnele tegutsemisaastale, tunnistab Maiken, et need on möödunud nagu lennates. „Meil on siiani läinud nii, et lauluhuvilised leiavad meid ise üles. Meie ei ole pidanud pingutama, et õpilasi leida, noored andekad lauljad on kuidagi ise tee meieni leidnud, ilma suurema reklaamitagi. Siiski julgustaksin kõiki, kes tahaksid enda lauluoskust arendada, tulema julgelt katsetele, mis toimuvad kaks korda aastas, jaanuaris ja augustis,” räägib Maiken. Ta märgib, et tulevaste popmuusikute taimelavaks kujunenud laulukooli võetakse vastu siiski igasuguse tasemega lauljaid, ka täiesti algajaid.

-----------------------

„Valge gospel”

Kontsert algab Rocca al Mare suurhallis 10. detsembril kell 19.

Esinevad Koit Toome, Ott Lepland, Kaire Vilgats, Tanja Mihhailova, Lauri Pihlap, Nele-Liis Vaiksoo ja Rolf Roosalu. Koori, soliste ja bändi juhatab dirigent Anneli Pilpak.

Kontserdi muusikaline juht on Maiken ning lavastajad-koreograafid Kristin Pukka ja Lauri Pihlap.