Foto: Uku Arop
Krimi
1. detsember 2015, 11:48

Suure Papa kontserdilöömingu menetlus lõpetati kannatanu soovil (14)

Oktoobri lõpus Tartu klubis Illusion Suure Papa kontserdil enesekontrolli kaotanud räppar ründas teda roppude sõnadega solvanud kontserdikülastajat. Kuigi politsei alustas kriminaalmenetlust, lõpetati see kannatanu soovil.

Peol, mille vanusepiirang oli 16+, käitus üks noormees provotseerivalt ning karjus Suurele Papale roppusi ("Mine v****!"). Teiste piduliste filmitud videotest on näha, kuidas Suur Papa noormehe lavale kutsus ning talle seejärel kaks korda rusikaga näkku lõi.

Seepeale toimetas turvamees noormehe lavalt minema, Suur Papa aga jätkas kontserti.
Kui politseile laekub kas või meedia kaudu informatsiooni korra rikkumise kohta, on politsei kohustatud reageerima ning asjaolusid välja selgitama. Nagu alati, alustas politsei kannatanu isiku väljaselgitamisega ning tema ülekuulamisega.

Kriminaalmenetlus lõpetati, kuna vahejuhtumis osalenud noormees ei saanud enda sõnul viga, ta ei soovinud edasises kriminaalmenetluses osaleda ning enda arvates provotseeris teist osapoolt. Samuti ei andnud vahejuhtumit pealt näinud inimesed teada, et oleksid end löömisest häirituna tundnud. Seetõttu ei olnud sel menetlusel edasist perspektiivi ning politsei lõpetas prokuratuuri loal kriminaalasja uurimise.

"Palun publikult, kes kohal oli ja kelle peotuju see intsident rikkus, vabandust, aga mitte sellelt indiviidilt, kes maksis piletiraha ainult selleks, et mind kõigi mu sõprade ja fännide ees provotseerida," rääkis Suur Papa toona Õhtulehele.

"Ta sai oma tähelepanu, mida ihkas. Kahetsusväärne, et see juhtuma pidi kõikide nende lahedate ja heade Tartu inimeste ees." "Järgmine kord ära tule mu kontserdile, kui sa tähelepanu otsid artisti arvelt," lisab ta provotseerivale noormehele viidates. Samas kahetseb Papa, et asi läks füüsilise kontaktini.

Menetluse lõpetamise määrus on kannatanule edastatud ning tal on õigus esitada Riigiprokuratuuri kaebuse kümne päeva jooksul alates määruse koopia kättesaamisest.