Zürichi linnapea Corine Mauch eelmisel neljapäeval Ingrid Lukasele auhinda üle andmas.Foto: Erakogu
Saund
1. detsember 2015, 09:00

Ingrid Lukas pälvis maineka Šveitsi muusikapreemia

Zürichi linnapea Corine Mauch andis läinud neljapäeval, 26. novembril, eesti päritolu Šveitsis elavale lauljale Ingrid Lukasele üle sealmail väga maineka preemia "Werkjahr 2015", millega tunnustatakse džäss-, pop- ja rokkmuusikuid senise karjääri ja tegevuse eest. 

"Preemia antakse isikule vaid kord elus ja selle saamiseks hindab professionaalidest žürii muusiku tegevust läbi aastate," selgitab Lukas Õhtulehele. "Sama auhinna on varasematel aastatel pälvinud näiteks Nik Bärtsch, Nils Vogram, Tobias Preisig, Sophie Hunger, Stefan Rusconi, kes kõik on Šveitsis väga tuntud muusikud ja kelle tuntus täna on ülemaailmne. Seda uhkem tunne on žüriile silma jääda ja auhinda saada Eesti-Šveitsi muusikuna," rõõmustab lauljanna.

Kümneaastasena Šveitsi kolinud Ingrid Lukas (31) on viimase 13 aasta jooksul õppinud Zürichi Muusikaakadeemias ja andnud välja kolm plaati, mida ta on bändiga tutvustanud nii Šveitsis kui ka mujal Euroopas ja ka USAs. Lukas on teinud koostööd erinevate ansamblite, kooride ja  Zürichi kammerorkestriga. Samuti on ta õpetanud mitmes Zürichi koolis muusikat ja koorilaulu.

"Olen uhke oma Eesti juurte ja võimaluse üle igal aastal ka Eestis mõned kontserdid anda," kinnitab Lukas, kes põimib oma muusikas folki, poppi ja džässi. Ta on ühtlasi üks kolmest eesti artistist, kes esineb jaanuaris Hollandis suurel uut muusikat tutvustaval festivalil Eurosonic Noordeslag.