TÕI RÕÕMU: "Narre on mitmesuguseid. Mõni on autoriteetsel kohal ja paheline, nii et muundub aeglaselt kelmiks. Ja siis on võluvad narrid, kes elavad hästi ja toovad inimestele rõõmu." Just nii on öelnud russiapedia.rt.com andmeil režissöör ja stsenarist Eldar Rjazanov.Foto: ITAR-TASS
Inimesed
1. detsember 2015, 06:00

"Armastust peab oskama hoida. Ja mitte tund aega, vaid surmatunnini." (8)

Lahkus tuntud Vene režissöör ja stsenarist Eldar Rjazanov

Lahkus tuntud Vene režissöör ja stsenarist Eldar Rjazanov. 

Alles mõni nädal tagasi täitus miljoneid hingi liigutanud lüüriliste komöödiate "Saatuse iroonia" ja "Armastus tööpostil" režissööril Eldar Rjazanovil 88 eluaastat. Ent juba ammu oli selge, et armastatud ja austatud kineast peab viimset võitlust. Number 88 – otsekui kaks lõpmatusmärki – viiski Rjazanovi igavikku. Tema jaks rauges esmaspäeva öösel.  

Uudisteagentuuri TASS teatel oli Eldar Rjazanov viidud Moskva haiglasse 21. novembril hingamisraskuste tõttu. Tema kopsust leiti vedelikku. Pühapäeval halvenes filmimehe seisund tõsiselt ning ta suutis hingata vaid aparaadi abil. Arstid diagnoosisid kineastil nii kopsu- kui ka südamepuudulikkuse. Vastu esmaspäeva saabuski lõpp, mida olid ennustanud Rjazanovi viimase aja arvukad haiglavisiidid. Augustis olid arstid tema veresooni šunteerinud, septembris ja oktoobris oli Eldar jälle tohtrite hoole all. Hinge vaakus Rjazanov aga juba aasta tagasi, kui ta raskes seisundis Burdenko haiglasse viidi. 

Edasi lugemiseks: