Video: Mari Luud
Saund
26. november 2015, 16:36

ÕHTULEHE VIDEO JA GALERII | Luisa Värk esitles oma uut albumit – lugu "Suudlus" on pühendatud Taavile! (102)

Samal ajal kui peaminister Taavi Rõivas viibib Hiinas ametlikul visiidil ja kohtub sealsete tähtsate riigimeestega, esitles Luisa Tallinnas Al Bastiones oma uut albumit "Maalida võiks maailma". 

"Päris poissmeheelu Taavi elama pole pidanud. Tema elutempo on ka nii kiire, et ega me väga palju kokku ei saagi. Midagi tegemata küll ei jäänud," ütleb Luisa Värk, et plaadi väljaandmise kõrvalt tema pereelu kannatanud ei ole.

"Valmistoitu sattus koju ehk rohkem kui tavaliselt, aga muidu sai kõik tehtud ja aetud,” räägib Luisa, kel üle seitsme aasta nägi ilmavalgust plaat, mis sedapuhku kannab nime "Maalida võiks maailma". Helikandjat esitles Luisa eile restoranis Al Bastione, kuhu tema elukaaslane, peaminister Taavi Rõivas kahjuks tulla ei saanud, kuna viibib hetkel Hiinas.

Luisa ütleb, et tunded plaadi ilmumise osas on muidugi rõõmsad. “Nii suur ja pikk töö on olnud. Mõnes mõttes on ka pingelangus, et ta on valmis ja füüsiliselt olemas.” Värk tunnistab, et kindlasti saab plaati teha ka kiiremini, kui tema.

"Tegin pisut rohkem, kui 15 kuud, kuid ma teen seda pere ja kõige muu kõrvalt," ütleb ta. "Ma ei taha ju, et Miinal jääksid mingid asjad tegemata, näiteks et ta ei jõuaks kooli, laulma või muusse trenni. Siis võtabki natuke kauem aega."

Plaadile sai 9 lugu, mis enamasti sündinud Luisa ja Mikk Tammepõllu koostöös. "See on  olnud väga austav, mõnus, soe ja hea koostöö. Mikk on väga-väga andekas,” ütleb Luisa ja lisab, et Mikk on sisse mänginud ka suurema osa pille plaadil. "Ta mängis kitarre, klaverit, trumme, basskitarri ja me oleme koos stuudios isegi plaksutanud. On väga mõnus, kui õpid inimest tundma ja sul tekib selline andekas ja avatud sõber. On olnud väga viljakas aeg."

Luisale endale on kõige südamelähedasemateks laulud "Minu päike" ja "Unemaa". ""Minu päike" on esimene laul, mille Mikuga koos kirjutasime." Sellega võistles Luisa ka tänavu "Eesti laulul" ja see on kirjutatud Luisa ja Taavi tütrest Miina Rihannast.

""Unemaa" on inspireeritud Miina unenägudest. Ta räägib mulle tihti oma unenägudest ja ikka jätad mingid asjad meelde. Kui selle loo taust, mille Mikk on loonud, minuni jõudis, saigi kuidagi selline laul.” Uuel plaadil on ka lugu "Suudlus", mis pühendatud Taavi Rõivasele. "See on inspireeritud temast, meie kokkusaamisest ja headest emotsioonidest, mis mul alati temaga meenuvad."