Need, keda tavalised lendavad troonid enam väga ei üllata, võivad uudistada uusi kummalisi droone.Foto: Teet Malsroos
Nipid
26. november 2015, 15:42

Droonid lendavad, veerevad, hüppavad ja ujuvad (1)

Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul on jõuludeks jõudnud maailma tehnikapoodidesse müügile sadu uusi droonimudeleid, mille hinnad algavad paarikümnest eurost ja ulatuvad tuhandetesse. Droonid mitte ainult ei lenda, vaid ka veerevad, hüppavad ning sõidavad nii vee peal kui ka all.

Varsti jõuab müügile näiteks lennudroon Lily, mida ei pea ise käsitsi juhtima. Lily tuleb pärast laadimist ja sisselülitamist lihtsalt õhku visata ning see hakkab filmides või pildistades jälitama omaniku küljes olevat sensorit. See on kaval vahend näiteks ekstreemspordivideote tegemiseks. Lily veel poes müügil pole, kuid seda saab ligi 750 euroga eeltellida.

Tuntud ja ka Eestis levinud droonitootja Parrot mõtles välja päris kummalise sõitva drooni Jumping Race Drone, mis liigub maapinnal 10-kilomeetrise tunnikiirusega ja hüppab 75 sentimeetri kõrgusele. Paarsada eurot maksva nutitelefoniga juhtitava seadmega saab ka kõnet edastada ja kuulata.

Need, keda tavalised lendavad troonid enam väga ei üllata, võivad uudistada kummalisi droone. Müügil on näiteks 50-eurosest hinnast algav nutitelefoniga juhitav paberlennuki mootor PowerUp, miniallveelaevad, aga ka Parroti katamaraanina vees liuglev droon Hydrofoil.

Detsembris tuleb välja kultusfilmi „Tähesõjad” värske osa ja juba on müügil temaatilised robotid. Sphero robot BB-8 suhtleb samamoodi kui filmis oma keeles ja veereb ringi, selle hind jääb 150 eurost veidi ülespoole. Sadakonna euro eest saab osta ka näiteks droone Millennium Falcon ja X-Wing.