Mart Sanderi monoetendus sai Broadwayl helilahenduse preemia.Foto: Erakogu
Inimesed
25. november 2015, 06:00

Mart Sanderi monoetendus sai Broadwayl helilahenduse preemia

"Eks lootsin muidugi midagi paremat, iga näitleja läheb võitma. Aga nii suurelt festivalilt, kus võistles 150 etendust, on midagi kaasa tuua ikkagi hea tunne," ütleb Mart Sander, kelle monoetendus sai USAs Broadwayl parima helilahenduse auhinna.

Mart Sanderi monoetendus "Juhuslik nimetaja" etendus suurimal mononäidendite festivalil "United Solo" ja žürii otsustas teda premeerida parima helilahenduse auhinnaga.

"Korraldajad kirjutasid, et plaanis oli küll tuua sisse ka uus kategooria, õudus, ning anda mulle parima õudusetenduse preemia, kuid leidsid siis, et see viib kategooriate killustumiseni," ütleb Sander.

Praegu antakse auhindu draama, komöödia, muusikali, dokumentaallavastuse, biograafilise või autobiograafilise lavastuse, avant-garde lavastuse ja stand-up show kategooriates.

Sander ütleb, et selline tunnustus annab talle ehk pisut enesekindlust. Kogu helilahendus sündis Sanderi kodus, tema enda arvutis. Kuna laval on vaid üks näitleja, kes peab dialooge teistega, tuli tal valmis teha kuuldemänguversioon.