FESTIVALI: "Mina olen ju ainuke, kes pole profipillimees," tähendab Justamendi käilakuju Jaan Elgula (paremal) ning pakub: "Aga võiks Justamendi festivali teha." Toomas Lunge (vasakul) on nõus.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
19. november 2015, 07:00

Toomas Lunge: "Meie Jansaga oleme tõesti kaks Justamendi ikooni." (3)

35. sünnipäeva tähistavast ansamblist Justament on käinud läbi plejaad muusikuid - kahe või kolme koosseisu jagu. 

35. sünnipäeva tähistavast ansamblist Justament on käinud läbi plejaad muusikuid - kahe või kolme koosseisu jagu. 

Kui ansambel Justament aastaid tagasi mööda Eestit ringreisitas, oli tavaline, et öö hakul kodulinna tagasi jõudnud bändimeestel olid kõhud tühjad. "Kontsert Eesti teises otsas oli ära tehtud, restoranid olid täis," muigab Justamendi liige Toomas Lunge. "Tavaliselt otsustati, et saadame ikoonid letti, siis saame süüa ka."

Ikoonideks olid Toomas Lunge ja Jaan Elgula, kes koos šveitserid või kokatädid ära rääkisid. "Meie Jansaga oleme tõesti kaks Justamendi ikooni," naerab Lunge. Ka Jansa ehk Jaan Elgula muigab. "Viimane koosseis püsib aastast 2000," tõdeb Lunge, et bändist on läbi käinud hulk inimesi ning tegelikult on kaks koosseisu, teinekord ka kolm. Vaid Lunge-Elgula kooslus püsib üldjuhul vankumatuna. "Vahel vaatame Jansaga kontserdi ajal seljataha – oo, täna on originaal," kirjeldab Lunge. "Teinekord vaatame – oo, täna on koopia!" Ning on neidki hetki, kui mehed avastavad: "Oo, täna on koopia koopia!"

Edasi lugemiseks: