Blogid

Pood on kohustatud taara vastu võtma ka siis, kui automaat on katki (28)

LISA KOMMENTAAR

rainz4. detsember 2015, 07:43
miks Lust ei uuri seda, kuidas on palju musta saasta meie tänavapilti päeval jõlkuma tulnud?
tk2. detsember 2015, 09:00
issand kui haige värk,kust kohast meil se ajupuudulikkus tuleb,....peab ,on.... kohustatud jne.Nõuka aeg, Hispaanias ei võetud toidupoes 100EUR-ist vastu ,sest ei tahtnud .....riskida suure rahaga ..äkki on võlts...meil Mine pekki, EU=NSVL
kurr26. november 2015, 02:20
seoses kilgi raamatu ilmumisega sai ka kats tähelepanu osaliseks. delfi avaldas lausa terve peatüki. katsi loogika on vägev - mingit füüri ta kilgilt pole saanud. selle tõendamiseks fakt, et londonis pidi ta elama poola ehitajatega samades tingimustes.
hea nali on see, et ilmumas on raamat "lust". kahjuks polegi see katsi biograafia, hoopis värvimisraamat täiskasvanutele.
ehk21. november 2015, 01:38
oonia on kohustatud ümberasustatavaid pambuseid vastu võtma vastavalt jeuroliidu direktiividele ja otsus edasi kaebamisele ei kuulu...
klaabu20. november 2015, 17:41
mh,taarautomaadil on sellepärast silt-KATKI-kuna töötajaid on niipalju koondatud ja kedagi pole hetkel sinna saata!!!Tulge Põltsamaa Maximasse taarat tooma-see on nagu õnneloos kui "õlleuimas härrad" taaraautomaati suudavad töökorras hoida!
lustil on näpud põhjas20. november 2015, 17:18
sellepärast luuletabki ta lugusid siia blogisse. ja kunagi pole ta konkreetne. missuguses rimis ja millal sellised lood juhtusid?
ja miks ta nii tihti taarat tagastab? alles oli tal siin poes petta saamise lugu, siis oli tal ka tseki peal taara tagastamise märge. selleks, et tekiks nii palju tühja taarat, tuleb üksjagu pudeleid-purke tühjendada. annaks jumal, et lust tühja taarat pole hakanud hankima...
to tehnik20. november 2015, 13:45
lust mõtleb kas asju välja või lihtsalt liialdab
Elts20. november 2015, 12:20
Viibin hetkel Saksamaal ja siin on taaraga teised lood.Plekkpurgi eest saab 25 senti ja klaastaara eest vähem kui Eestis 8 senti.Poes lisatakse hinnale pandi raha eraldi juurde.Siin igaspoes klaastaarat vastu ei võeta.
...20. november 2015, 09:34
MA vist viin taarat liiga harva ära - pole kunagi ükski aparaat rikkis olnud!
kärss19. november 2015, 23:33
bomz toomas kindlasti teab kuidas nad triipkoode ribadeks lõikavad ja siis puuhalge automaati topivad.
Tehnik19. november 2015, 21:08
Pole lood just igal pool nii,nagu eespoolkõnelejad arvavad,kirjutavad.Olen ise tööl kagu -Eesti ühes Maksimarketis 3 kuud.Taaraautomaate 2 TOMRA omad.Üks vanem,teine uuem.Igal hommikul hooldab,peseb töötaja automaadi lindid,esiekraani,sisemuses aluse ära,vajadusel puhastab ka andurid,mis sisemuses,ning vastused(neid 3 tk)Meil käib asi nii,et muidu vahetuses kas 2,või 3 meest saalis jookidega külmikuid täitmas,või koormat maha laadimas euroalustega autolt.Graafiku alusel kas kord,või 2 nädalas siis ka taarapunktil silma peal hoidmas,selleks meil taskus telefon,mis siis ühenduses infoleti,või taarapunktiga.Kui aparaat häires,siis annab telefonile märku sõnumi teel,mis konkreetselt viga,kas tsekki paber otsas automaadis,kas petuse katse,kas mingi ummistus,kas andur must,või kogumiskast (plastik täis,või pleki kilekott täis.Meil töötajad reageerivad kohe,aga müügisaalist läbiminek,üle hoovi taarapunkti minek võtab aega paar minutit ikka.Kui klient helistab taarapunkti seinal olevale tel.nr.siis heliseb telefon ,nagu telefon ikka ,ning saan kliendiga otse suhelda.Taararuumid on üldjuhul puhtad,muidugi vihmaste ilmadega ikka märjad jalajäljed tekkivad põrandale,aga kui juhtun taararuumi jälle häiret maha võtma,siis lasen mopiga ka kohe ruumi põranda üle,muidugi,kui pole palju rahvast.8 tunnise vahetuse jooksul keskmisel on aparaat häires ikka nii oma 10 korda küll,siis laadin ka lindil olevat klaastaara erinevatesse kastidesse.Õhtul vahetust lõpetades laadin lindid tühjaks,ning laadin punkris plastikpudelid kilekottidesse.Vajadusel tühjendan ka siseprügikastid,vahetan uued prügikotid.Klienditel on puhas,valge ,ning mittehaisev taarapunkt.Punktis asub ka valamu,ning el.kätekuivati,kus saab käsi pesta klient.Taara ruumi reostavad ise kliendid,valades maha pudeli sisu,osad pudelid on nii mustad,nagu maa sees oleks välja kaevatud.Maha jäetakse plastmasskorgid vedelema,taara toomiseks pappkstid,kuigi 2 suurt prügikasti selle jaoks olemas.Inimesed toovad ka mittevastuvõetavaid pudeleid kilekottidega taarapunkti,mõeldes,et taarapunkt on jäätmejääm.Selleks siiski igal pool olemas klaastaara konteinerid ,kuhu saab panna mittevastuvõetavad pudelid.Mõni tassib kodust prügi taarapunkti.,Meil ka seinal el.õhupuhastajad,nii,et lõhn taarapunktis on mõnus.Jutt sai pikk,aga tegin lühitutvustuse taarapunkti tööst.Pole seal midagi laisad,ning juhmid töötajad tööl.Eks ka meid käiakse kontrollimas oma töötajate(vanemmüüja poolt,iga teatud aja tagant),ning veel taaratagastajaks maskeerunud ETK süsteemi ,,kõrgem nina,,poolt.Eks kaebused jõuavad juhataja kõrvu,ning pole meeldiv olla ,,punasel vaibal ,,juhataja kabinetis.Õnneks meil selliseid juhtumeid pole olnud,nii,et püüame kliente teenindada korrektselt.Ja veel,et taaraautomaat ei tööta,oli vaid kord meil,mida mina mäletan,siis oli küll vaja spetsialisti,kes saabus Tallinnast masinat üle vaatama,kuna tavaveaga polnud tegemist.Head ostlemist,ning taaratagastust!
Tehnik20. november 2015, 13:46
Vabandust,et kiiresti kirjutades sattusid sisse kirjavead,tähevead,hiljem märkasin neid.
vaene lust19. november 2015, 18:58
paistab, et toobali asi ei olnud mitte ainult kilekotiga parteile raha koguda vaid ka seda trollidele jagada. see, et lust on kesikute toiduahelas, on siililegi selge.
nüüd viskus ta toobali kaitsele. uurib isikuandmete kaitse seadust. leiab, et isikute seksuaalelu kajastamine ajakirjanduses on keelatud. postimees on tema arust seadust rikkunud. kui paljude isikute seksuaalelu kajastas lust oma raamatus "seks, valed ja eneseusk"? mitmelt neist ta selleks luba küsis?
miks ei tasu saateid ette salvestada19. november 2015, 16:18
täna on siis tulemas järjekordne osa lusti savisaare intervjuust. kõik ootavad muidugi, kuidas lust kollase ajakirjanikuna lahendab küsimuse priit toobali apsakast. ainuüksi kadri põlvepeal istumise teema ei korva toobali teema käsitlemata jätmist..
Jobu19. november 2015, 14:12
Oleks võinud taara mõnele kodutule annetada :)
Elts19. november 2015, 23:26
Ja kust Lust siis ise toiduraha saaks?
oik19. november 2015, 13:50
Mul on kogemus sõpruse Rimiga, kus pea iga kord kui ma nädalavahetusel hommikul avamise ajaks pudeleid viima lähen, on see putka kinni, kuna töötaja ei ole suvatsenud tööle tulla. Rimi töötajad kehitavad õlgu, et see pidi tavaline olema, et töötaja tuleb 1-2h hiljem ning kuna operaator on teine firma, siis nemad ei saa midagi teha. Et ju siis pole töötajaid võtta. Enamustes opereerib selline firma nagu MOYA, mille litsesi peaks instansid minu kogemuse järgi peaks ammu ära võtma. Sellist saamatut ja olematu teeninduse ja katkiste, mittetöötavate ja "täis" automaatide hulka ei kohta mujal.
Julgelt võin öelda, et minu kogemus ühtib Lusti omaga, vean kuus keskmiselt kaks korda taarat ning väga harva juhtub, kui saan probleemiteta taara ära antud ning ei pea mööda linna kolistama ja aega ning raha kulutama, et oma taara ära anda. Eesti taaratagastussüsteem on läbi kukkunud!
Siil19. november 2015, 11:37
Lgp.Katrin Lust.
Järgmine kord kui teil on probleem taaraga pöörduge palun vastava kaubandusketi peakontorisse,mitte ärge teritage oma hambaid toiduahela kõige alumiste osade peal.Kuskil infoletis taarat hoida ei luba tervisekaitse.Ja mida siis need vaesed töötajad teie arvates tegema peaksid?
oik19. november 2015, 13:52
See ei aita. Korduvalt pöördutud, öeldakse, et operaatorfirma on teine ja me ei saa midagi teha. Pöörduda tuleks linnavalituse poole kes peaks neilt kauba müügiloa ära võtma, kuna ei suudeta seadusest tulenevat kohustust taarat vastuvõttu täita.
xxx18. november 2015, 20:27
Tartu Rebase Rimis olen mittetöötavate taaraautomaatide korral taarat infoletti korduvalt pakkunud. Aga seal ei võetaks seda ka mitte relvaähvardusel vastu. Taarat vastu võtma kohustavale seadusele viitamise peale laiutatakse vaid käsi, kehitatakse õlgu ja möhisetakse midagi ebamäärast: süsteemeivõimaldajakusmeneedpudelidsiinpaneksblablabla...
Eestlane18. november 2015, 20:24
Ostan õlle ja viina Lätist - seal ei olegi taaraautomaate - minu naine viib taara pakendikonteinerisse :)
kas see on seesama lust, kes kuulsate staaride pidusid väisas18. november 2015, 20:00
taarapunktide põhilised külastajad on teatavasti kodutud, kes ei lõhna kõige paremini. kui lust seal nii palju aega veedab, siis jääb see hais ka talle paratamatult külge.
ei ole mõtet nii tihti mehi vahetada. oleks majaka tänava mees veel alles, saaks ka käia viisakas sikupilli prismas. nüüd aga ainult rimi ja maxima...
teenindaja18. november 2015, 19:59
Lgp. blogia, saa kaineks ja selleasemel, et siin üleskutseid vorpida tule ise teenindajaks või taaraautomaadi tehnikuks. Vaataks kas sa siis ka sellist laulu laulaksid. Viriseda oskavad kõik.
maamees18. november 2015, 19:58
See taraautomaatide jama on üle Eesti.Tean seda,et ühes maakonnas on selline kauplus,kus pidevalt silt uksel.KATKI.Ja ei ole seda ainult mina tähele pannud,vaid ka teised,et just ühe ja sama vahetusmüüja ajal see silt tekib.Ta lihtsalt ei viitsi sinna uurima minna ja ruttu peale esimest häda silt välja.
väkkväkk18. november 2015, 19:58
igas poes ja kogu aeg on probleem taaraga! ja näiteks prisma ei soostu teises prismas tšekki vastu võtmast! see on puhas sigadus.
KM19. november 2015, 08:38
Just! Hinnad ning tooted on ju suures osas samad kaupluseketi piires, miks siis ei saa lunastada Mustamäe Säästumarketi taaratsekki näiteks Saku säästukas? Eriti tobe. Saaksin aru, et ei võetaks Prisma taaratsekke.
N40+20. november 2015, 07:21
Aga sellepärast, et taara arvestust peetakse kaupluse, mitte keti põhiselt. Ja mille kuradi pärast sa üldse peaksid tahtma Mustamäe tšekki vahetada Sakus?? Ja mis puutub taara tagastamisse infoletti, siis võetkse küll mõistlikus koguses. Mõistlikuks koguseks loetakse sellist kogust, mida sa saad käe otsas ära viia. Mina ei tea küll kedagi, kes oleks keeldunud.
taaramüüja18. november 2015, 18:22
Miks ainult neile müüd oma taarat?