Pilt on illustratiivne.Foto: SASCHA SCHUERMANN
Spordivaria
17. november 2015, 11:55

Pariisi veresaunas hukkus ka lootustandev sportlane (3)

Reede õhtul Pariisis korraldatud terrorirünnakutes hukkus vähemalt 129 inimest, kelle seas oli ka sportlaseid. Näiteks sai Bataclani teatris peetud kontserdil surma roller derby rulluisuvõistlustel osalenud andekas sportlane Lola Salines.

USA rokkbändi Eagles of Death Metal'i kontserdil viibinud Salines oli üks 89 muusikafännist, kelle elutee Bataclanis enneaegselt lõppes. La Boucherie de Paris võistkonnas roller derby't mänginud Salines polnud aga ainus oma naiskonna mängija, kes rokkbändi kuulama läks. Kontserdil oli ka Julie Gallerne, kes sai "vaid" vigastada.

Mida aga tähendab tähendab roller derby? Selle sõnapaari taga peitub võistlusmäng, mida mängitakse paarisrattalistel rulluiskudel. Tegemist on kontaktspordiga, mille kaks poolaega (2 x 30min) koosnevad lühikestest 90 sekundilistest mängudest ehk jam’idest. Platsil uisutab korraga mõlemast võistkonnast 5 mängijat, kellest üks nimega jammer peab ülejäänud mängijatest mööduma ja uisurajale ringi peale tegema. Teisel möödumisel hakkab jammer punkte koguma – iga vastasvõistkonna mängijast möödumine annab ühe punkti.

Blockerite ülesanne mängus on oma tiimi jammerit mängus edasi aidata ning vastasvõistkonna jammerit takistada. Mängus on olulisel kohal ka pivot’i osa – tema organiseerib Blockerite tegevust. Mäng on üsna jõuline, kuid ka väga taktikaline, kirjutab Rulluisuliit.ee