Inimesed

Yana Toom nimetas menukirjanik Indrek Harglat idioodiks (42)

LISA KOMMENTAAR

15. november 2015, 13:52
Hiljuti juhtusin lugema Gunnar Aarma Siberi mälestusi, mida ta avaldas kitsale ringile. Seal oli kirjas, kuidas temast sai kolhoosi esimees. Kuid eeltingimuseks oli et ta peab oskama 20 minutit järjest ja vahetpidamata ropult sõimata. Kõige vängemalt, alles siis kolhoosnikud ja kolhoositarid kuuletuvad.
Tegelikult küsimus ei olegi niivõrd kolhoosis kui majandis, vaid kolhoosi kohal hõljuvas kolhoosile omases vaimus. Ja see vaim hõljub endiselt ka meie, juba vabaks võideldud riigi kohal. Sest ikka enam ja enam saab kogu maailm lugeda nüüd juba ka meie avalike inimeste vänget sõnavõttu. Muidu vist keegi ei kuuletu...
Näe kanepiaktivist Elmer Loho saatis Kärmase kohe p*tsi. Temale järgi startis L.Priimägi, kes hõikas gümnaasiumi direktori suunas: "No mida mu**i!"
Me jätame eriliselt intelligentse riigi mulje kogu maailmale ning hiljem imestame, miks meid perifeeriariigiks nimetatakse.
Nii et Yana Toomil on veel arenguruumi piisavalt - sõna "idioot" kõlab ju nii hellitavalt, lasku parem midagi krõbedamat oma hammaste vahelt avalikkuse ette...
Yaana Lind15. november 2015, 08:39
See poolkriminaalse taustaga poliithane ütelus näitab selgelt , kuidas putinoidid tegutsevad.
bravo 14. november 2015, 23:45
Hargla, kas Toom oskabki lugeda
serx14. november 2015, 23:06
Lugedes tema artiklit,siis Õieti ütles.
Jaan Kivi, Heimtali elanik14. november 2015, 21:15
Ahnuse õnnistusega on mõõdukalt reformitud isamaal kokku keeratud selline ports, et mitmel eestlaste põlvkonnal tuleb selle sopa sees ukerdada ja nii mõnelgi persoonil ära kaduda. Meeldetuletuseks ainult mõned faktid.
Isamaaliitlaste maa- ja omandireformi tulemuseks on tuhanded laibad, segadus, kindlusetus ning kümned tuhanded sundüürnikud. Ei tohi unustada, et inimesi ei tapeta ainult püssi ja pussiga!
Euroopasse minekut ja erastamist vedasid Mõõdukad. Jällegi tulid sundüürnikud, ärastamine, varastamine ja üleasustatud Euroopale sobivad seadused, mis ei hakka kunagi Eestile sobima geneetilistel põhjustel ja hõreda asustuse tõttu.
Üliliberaalset majandust on teostanud reformierakondlased. Kõlvatu konkurentsi tulemusena on lömastatud maaelu ja põllumajandus. Paljud tööstusettevõtted on lõpetanud töö, põllud kasvavad võssa, mets on maha võetud ja laudad seisavad tühjalt. Rahvale on jäänud töötus, stress, viletsus ja narkomaania.
Mulle tundub, et kokkuvõttes on eestlaste arvukus vähenenud rohkem, kui seda jõudsid kärpida Hitler ja Stalin kahepeale kokku. Inimeste elueast ja iibest pole eespool nimetatud põhjustel nagu mõtet rääkidagi.
On tsarism, kapitalism, sotsialism ja teaduslik kommunism. Meil aga on nüüd idiotism. Kõik, mis on saadud, on tuksi keeratud!
Võimule on pääsenud suhtlejad, kes pole kogu elu jooksul oma käega mitte midagi valmis teinud. Nad ei suuda oma arunatukesega haarata riiki kui tervikut. Selline küündimatus ongi meie allakäigu põhjus.
Tuleb edasi minna ja elada vastavalt oma geneetilisele koodile. Arvutiseerimisel ja spetsialiseerumisel on oma mõistlikkuse piir. Paljudes maailma kohtades on see piir ületatud ja tagajärjed on kohutavad.
Osalusdemokraatia on inimeste viie tuhande aasta pikkune unistus. See tähendab, et inimeste käest küsitakse, kuidas nad elada tahavad. Eestis paraku seda seni tehtud ei ole. Kui rahvas on alles, on kõik alles!
reede14. november 2015, 16:12
Normaalne inimene Eestis oskab vähemalt nelja keelt ega sõima kedagi idioodiks Muide Jana vist ei tea mida tähendab sõna idioot kreeka keelest See on austust väärt tegus kasulik inimene Mis muidugi ei õigusta seda ülevoolavat russofoobiat mis tegelikult haritud eestlastele omane pole Aga tavaliselt kirjutavad loomeinimesed joomase peaga või narkolaksu all Ei oska Hargla sisemusse näha See rohkem tohtrite tegevusala
rashomon14. november 2015, 16:07
Jana Toom on rumal kahepalgeline tädi! Kui venema kuulutab, et tema sellset Euroopa riigist seda ja seda sisse ei osta ja ei tarb (põhjuseid teab vaid Venemaa ise), siis miks ei Või kodanik hargla otsustad mis tooteid ta tarbib ja kellel laseb oma toodangut tarbida. Jana Toom on lihtsalt loll venelasest šovinist, isegi vaatamata muudetud nimele.
Milleks nii palju sõnu!??14. november 2015, 20:21
Lihtsalt öeldes - MUSSOR
suur naer Tartust14. november 2015, 15:53
Toomi IQ on ilmselgelt samasuur kui ta jalanumber... Hargla on aga lihtsalt geniaalne. Toom muidugi ei ole võimeline Hargla teostest arugi saama :-)
.14. november 2015, 14:30
kuni toomi kaitseingel(E. S.) olemas on, seni võib ta julgelt räusata, aga see on ...kuni................
pluto14. november 2015, 13:46
see on jaana toomi autogramm kõigest!
küsija14. november 2015, 11:32
Kas keegi teab, mida on see Toom üldse teinud Eesti heaks?!
no mida v-i ttu!14. november 2015, 10:29
kuidas on võimalik,et siin kommentaariumis saab nii olla, et kommentaari,mis heidab varju jana toomile, laikides/dislaikides, lisandub üks number("laik"), aga mittelaikides lisandub korraga kaks numbrit ("laiki") ja kommentaaridele, milles harglat seatakse halba valgusse; laikides/dislaikides vastupidi ehk siis kui annad harglale miinuse,saab ta KAKS numbrit korraga! Palun selgitage, kommentaariumi moded!
M14. november 2015, 10:04
Väljaöeldud sõnad kiidavad ütlejat! :)
IDIOOTIA14. november 2015, 09:51
Indrek Hargla on OMAS KODUS ja võib olla idioot või geenius , TALLE ON SEE LUBATUD ; SEST TA ON KODUS ! SINA jana , kes sa ennast millegipärast toomiks kutsud , EI OLE OMAS KODUS ! SINU kodu on kuskil Leningradi oblastis ja vot seal võid sa sõna võtta . EESTI RAHVAS EI ANDESTA MITTE KUNAGI OMA VAENLASTELE ! ARVESTA SELLEGA !
Muigega14. november 2015, 11:47
Kumb see Hargla siis ka on? Idioot või geenius?
sina IDIOOTIA14. november 2015, 18:40
...oled 6. palatis? See nüüd su päriskodu siis?Naljatilk...mis kodude jagaja sina oled? Kas sa sissetoodavatele moslemiperekondadele ka kodusid jagad.....alustuseks anna enese korter!
lugeja14. november 2015, 09:30
Ootan,et Toom ütleks seda ka mulle,ainult et näost näkku.Vastus tuleb kiire ja rohkem see vanamutt ei kaaguta.
Oh ullikest14. november 2015, 08:20
Toomi olematu lastetuba lõi talle enesele järjekordse muhu aga tema elektoraat aplodeerib.Kuigi tundub,et järjest hõrenevalt.
Kuule Toom14. november 2015, 08:08
Kas keskid pole idioodid,kui kogu aeg manipuleerinud vanade inimestega.Kas keskid pole idioodid,kui kulutavad rahva raha avalikult,kyll Hundisilmale busse tellides,kyll supi keetmiseks,kyll keskide erakonna reklaamiks,kyll Tallinna tv ja ajalehe trykkimiseks?Kas keskid pole idioodid,kui maksavad kriminaalide kohtukulud?Kas keskid pole idioodid,kui teevad pöhikirja ymber ,et kriminaalid saavad olla erakonnas edasi?Siin on keskidel mötlemisaine
to Kuule...14. november 2015, 17:25
Kui üks Jana Toom on loll, siis sellepärast pole seda mitte kõik KE liikmed... Kui üks eestlane on idioot, siis kas kõik nad ongi idioodid?
mina näen14. november 2015, 18:46
...et seis selline....idioote 56 ja mõistusega 9.....rõõmustagem eestlased! Sõimakem aga Savisaart edasi samal ajal kui "patriootidest" sotsid, reffid ja isamaalased meile pommipanijaid elama asutavad! Isegi Pariisi sündmused ei pane "tõelisele" eestlasele aru pähe! Kaljurand hommikul juba kuulutas....nad tulevad kõigest hoolimatta! Nii et...samas vaimus edasi.....KUHU???
Jaan14. november 2015, 07:46
Teist idioodiks nimetatav element võiks mõelda, kes ja kus ta on!
paraku14. november 2015, 07:31
pole aru saadud Hargla sõnumist.Jutt on ju põhimõttest.Kui Eestis toodetud ja Eestis müüdaval kaubal on venekeelne reklaam,siis on sel asjaolul sümboolne tähendus.Samamoodi ei tee ju midagi Stalini monument,Aljosha,punalipud ja muu sümboolika.
terminoloogia14. november 2015, 07:20
Äkki jätame idioodi nimetuse siiski neile, kes ei suuda 50-60 aastat Eestis elanuna kümmet igapäevaelus vajalikku eestikeelset sõna omandada ja kelle pärast orjameelsed kaupluseketid igalt saaliteenindajalt vene keele oskust nõuavad? Sest mis siis küll saab kui härrasrassi esindaja pöördub töötaja poole ja too ei oska talle öelda kuhupoole hleb või moloko jääb.
14. november 2015, 06:24
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
terminoloogia14. november 2015, 07:26
Passi andis talle täiesti seaduslikult Reformierakonna juhitud valitsus. Savitsaar tegi ettepaneku ja valitsus kiitis heaks. Täname Keskerakonda ja Reformierakonda selle eest, et Yana Toom meie riiki Euroopa Parlamendis esindab!
eestlane14. november 2015, 01:58
Toom Toomiks,aga Hargla groteskne veneviha on tõepoolest äärmiselt totter.Millal hakkab ta nõudma,et eesti keelest tuleb eemaldada kõik vene laenud? Wikipeedia andmetel kuuluvad vanavene laenude hulka näiteks sellised sõnad:aken,lusikas,nädal,raamat,rist,saabas,tuhkur,turg,vaba,vaen,võlu.Arvatavasti arvab Hargla sedagi,et Johann Köler ning Amandus Adamson olid venemeelsed reeturid,sest esimene tegutses õukonnakunstnikuna ning teine kavandas Romanovite dünastia juubelimonumendi.
artur14. november 2015, 01:47
Kas see on uudis? Ma kirjutasin ka, et ta on idioot kui nii arvab ja tegutseb. Yana ei pannud mööda.
selle venelase kohta14. november 2015, 01:05
võiks saksa tähtedega ühte kui teist kirjutada. marko reikop vandus ringvaates moorile igavest meeldimist ja nüüd siis laiutab ja sõimab
sca14. november 2015, 00:55
mina näen ,et kodanik jaana nime all on kirillitsas omadussöna, mis viitab nimekandjale. olen segaduses
Tase14. november 2015, 00:53
Vene tähtedega. See näitab Õhtulehe ajakirjanike taset. Naeruväärne.
Tase14. november 2015, 00:50
Vene tähtedega? See on Õhtulehe ajakirjanike tasemenäit. Ja ise kritiseerite Toomi. Naeruväärne.
Vahur14. november 2015, 00:31
Kas saatkonnast kästi Yuaanal nii öelda?
Vaevalt, et sm omi mõtteid omab...
Alar114. november 2015, 00:26
Targad on ennegi üksteist idioodiks sõimanud. Naljakas on aga see et idioodiks sõimab keegi, kellel endal sendi eest ka aru peas ei ei ole???
TAEVANE ARM14. november 2015, 19:03
....ja seda ütleb meie Alar1 ISE???......päeva parim nali!
Kaur14. november 2015, 00:16
Ütlen sama, seda aga Yana Toomi kohta!
uus idioot tuli nähtavale13. november 2015, 23:56
Yana Toom, Eestis öeldakse, kes teisele nime annab, see ise seda kannab. Selle mahvalda puhul peabki paika, näe.
Mul on häbi, ...13. november 2015, 23:40
et selline shovinist Eestit (õieti Venemaad) Euroopas esindab.
ma arvan13. november 2015, 23:39
et Jana võiks mõelda enne kui kedagi idioodiks nimetab. Võiks mõelda, et peab olema põhjus, miks Harglal on selline suhtumine. Kes ütleb, et ta vanavanemaid pole omal ajal represseeritud.
järelikult13. november 2015, 23:22
tunnistab ennast venestajaks.
Jah13. november 2015, 23:22
vanasõna- kes ütleb, see ise on
Martin13. november 2015, 23:06
Arvestades Jana Toomi väljendatud seisukohtasid, on paraku idioodiks Jana Toom ise.