Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
13. november 2015, 15:31

Enn Eesmaa erakonna juhikandidatuurist: austav ja meelitav, ent aeg on usaldada nooremaid (4)

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa tänab erakonnakaaslasi ettepanekute eest kandideerida erakonna juhatusse, aukohtu esimeheks ja koguni erakonna esimeheks, kuid usub, et käes on aeg liidriks valida noorema põlvkonna tegus ja kogenud esindaja.

"Kaia Jäppineni ettepanek on kahtlemata huvitav, kuigi mitte eriti üllatav, sest olen ju erakonna aseesimees olnud juba tosin aastat. Olen nõus, et erakond vajab laiemat arutelu, senisest suuremat taktikalist paindlikkust, vajadusel ka diplomaatiat ning värskeid ideid. Seepärast olen otsustanud kandideerida erakonna juhatuse liikmeks. Erakonna tippjuhtimine tuleks aga üle anda noorema põlvkonna esindajale. Meil on selle vastutusrikka tööga toimetulekuks võimelisi inimesi rohkemgi kui üks. Neist, keda ma silmas pean, on oma nõusoleku erakonna esimeheks kandideerida andnud Kadri Simson, kelle soovi ma ka toetan," sõnas Eesmaa.

Eesmaa lisas, et ta on aastaid olnud Kadri Simsoni kõrval Keskerakonna aseesimeheks ning teab, et Simson on valmis ja igati võimeline taolist vastutust võtma.

"Tänavuse aasta raskete sündmuste tõttu oli Keskerakonnas aeg, mil olime Kadri Simsoniga ühiselt erakonna tegevjuhid. Selle aja jooksul nägin, et Kadri saab hakkama üheaegselt nii erakonna juhtimise, kui ka fraktsiooni töö eduka korraldamisega. /---/. Olen kindel, et Kadri Simson on hea ja kindel valik erakonna esimeheks. Vastava ettepaneku korral kaalun tõsiselt senise lähedase koostöö jätkamist temaga," lõpetas Eesmaa.