Maret OlvetFoto: PEETER LANGOVITS
Inimesed
12. november 2015, 15:16

Graafik Maret Olvet tähistab 85 aasta juubelit isikunäitusega (1)

Reedel, 13. novembril, saab 85aastaseks eesti graafika grand old lady'ks nimetatud kunstnik Maret Olvet. Selle puhul avatakse kell 16 Eesti rahvusraamatukogus Olveti isikunäitus "Muutused ajas", kus on eksponeeritud graafiku viimaste aastate tööd.

Väljapanek on rahvusraamatukogu peanäitusesaalis ja fuajeegaleriis avatud kuni 4. detsembrini.

Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis kujunduskunstnikuks õppinud Maret Olvet töötab  1955. aastast vabakutselise graafikuna ja on osalenud näitustel alates 1957. aastast. Tema loomingu hulka kuulub nii estampe, raamatukujundusi, plakateid, eksliibriseid, tarbegraafikat kui ka akvarelle.

Kümnete isikunäituste kõrval on Olveti töid eksponeeritud paljudel graafika- ja ülevaatenäitustel Eestis ja välismaal. Tema töid on omandanud Eesti Kunstimuuseum, Tartu Kunstimuuseum, Tretjakovi-nimeline galerii ja Puškini-nimeline muuseum Moskvas, Atheneumi muuseum Helsingis, Narva Linnamuuseum ja Güterslochi linnaraamatukogu Saksamaal.

Olvet kasutab oma graafikas valdavalt sügavtrükitehnikaid, kuid täiendab neid sageli muude võtetega, võttes appi ka foto- ja popkunstist pärit väljendusvahendeid. Aja jooksul on Olveti graafika arenenud selguse ja lihtsuse suunas. Viimastel aastatel on tema looming kujunenud monumentaalsemaks.