Selgeltnägija Baba Vanga ehk Vangelija Pandeva Dimitrova oktoobris 1994.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
11. november 2015, 18:30

Selgeltnägija Vanga: Süüriast saab alguse Kolmas maailmasõda (243)

Sisserändajate vool Euroopasse, pagulaskriis ja Süüria sõda on ajendanud Vene meediat meenutama selgeltnägija Vanga ettekuulutusi ning tõlgendama neid praeguste Lähis-Idast lähtuvate sündmuste taustal. Vanga ennustas Kolmandat maailmasõda, mis saab alguse Süüriast, ning uue usu levimist maailmas.

Bulgaaria pime selgeltnägija Baba Vanga kuulutas ette näiteks "kaksikvendade hävitamist raudsete lindude poolt" (WTC tornide häving 11. septembril 2001), allveelaev Kurski uppumist 2000. aastal, "musta" presidenti USAle, mis jäävat viimaseks, ning Krimmi lahutamist Ukrainast. 1996. aastal surnud Vangal oli elu lõpu poole nägemus ka Süüriast.

"Minult küsitakse: "Kas varsti tulevad maailma iidsed õpetused?" Ei, mitte varsti. Süüria pole veel langenud! Süüria variseb võitja jalge ette, kuid tema ei osutu võitjaks!" edastab Vanga sõnad Vene telekanali NTV saateklipp.

Vanga kuulutas, et Süüriast saab signaal Kolmanda maailmasõja alguseks ning ilmub uus religioon, mille pühakirja hakatakse lugema kogu maailmas. Petrichi selgeltnägija sõnul algab 2011. aastal Idas sõda, mis kasvab üle Kolmandaks maailmasõjaks. Araabia kevade lainel algas Süürias tõesti 2011. aastal kodusõda ning teiste islamiäärmuslaste seast kerkis esile Islamiriik, kelle eest süürlased praegu Euroopasse põgenevad.

Kui uskuda selgeltnägija sõnu, siis peaks Kolmas maailmasõda algama Süüria "langemisest" ning laienema Euroopasse. Naise ettekuulutuste järgi peaks Euroopa olema 2016. aastal "tühi ja külm". Kolmandat maailmasõda seostas selgeltnägija keemiarelva kasutamisega.

Praegu liiguvad süürlased lõpmatu vooluna Euroopasse. Tõlgendades Vanga ettekuulutust võib interpreteerida, et Süüriast Euroopasse tulvav põgenikevool tähendabki seda, et Süüria langeb võitja jalge ette. On ju rahvas osa oma maast. Teisalt arutletakse Vene meedias, et praegu on "võitjaks" osaliselt Euroopa, kuivõrd Euroopa aitas USA-l Süüriat pommitada. Süüria rahvas aga surutakse tema jalge ette.

Vanga sõnu jälgides osutub aga võitjaks hoopis "keegi teine". "Hiljuti sai teatavaks, et üle 4000 Islamiriigi sõdalase saabus Euroopasse, aga spetsialistide arvates on see arv tugevalt vähendatud ja islamiste on Euroopas hulga rohkem," kirjutas miranews.ru tänavu 15. septembril, s.o. kaks nädalat enne Venemaa õhurünnakute algust Süürias eesmärgiga hävitada seal Islamiriik.

"Islamiriigi sõdalased saabuvad Euroopasse selleks, et seda raputada. Süürlased on langenud Euroopa jalge ette, sest põgenesid ISISe kõrilõikajate eest, ning selle tulemusena jääb võitjaks ISIS. Aga Süüria rahvas naaseb selle juurde, mille eest ta põgenes, ning satub taas Islamiriigi mõju alla," polemiseeriti Vene meedias.

Vanga ettekuulutuse järgi peab Süüria langema selleks, et maailma tuleks uus religioon. See, mis toimub praegu Süüria pagulastega, on erakordne, sest sellist rahvasterändamist pole maailmas väga ammu olnud.

Nägemused nagu filmilint

Baba Vanga seletas oma selgeltnägemise momente järgmiselt: "Kui keegi mu ees seisab, tunnen ma, nagu avaneks mu peas aken, millest ma näen pilte selle isiku elust – need jooksevad mu eest läbi nagu film. Ja hääl minu kohal ütleb, mida sellele inimesele rääkida."

Kui Vanga nägi ette globaalseid sündmusi, langes ta transi: ta tundis end silmapilkselt haigena, muutus kahvatuks ning tema hääle tämber võimendus eriliseks ja võimsaks, vahendas baba-vanga.com.

Mitte kõik tema tulevikukuulutused pole veel täitunud. Kui nii läheb, nagu Vanga ütles, tundub inimkonna tulevik huvitav ja helge.

Vanga sõnul saabub Maale tuhandeaastane rahu, mil inimesed avastavad eksistentsi vaimses maailmas. 55 aastat tagasi ennustas Vanga, et aastatel 2018-2020 alustavad teadlased kosmoses heelium-3 tootmist. Ta ütles, et AIDS ja vähktõbi muutuvad ravitavaks rauast tehtud ravimiga. Aastaks 2020 sõidavad rongid päikeseenergiaga ning nafta ammutamine lõpetatakse – emake Maa saab puhata. Aga 2050. aasta paiku lendavad inimesed teistesse maailmadesse valguskiirusest kümme korda kiiremini ning 200 aasta pärast leiab inimkond kontakti "mõistusevendadega" teiselt planeedilt.