Saate "Eesti parim pagar" võitja Krista Ismael.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
6. november 2015, 17:16

Uudist parandatud: Hagari sefiiritort "Krista" kaalub 500 grammi, mitte üks kilo.

Sponsor sulges pagarisaate võitjal suu (70)

Kui veel eile ütles kodupagarite esinumbriks tituleeritud Krista, et nii saadet "Eesti parim pagar" edastanud TV3 kui ka saate sponsor AS Hagar on tema kui võitja unustanud, siis Õhtulehe häirekellade peale hakkasid asjad liikuma ning Krista sai kindlust, et Hagar premeerib teda reisiga. Aga kuhu või millal, seda sponsor ei paljasta ega luba seda teha ka võitjal. Lisaks sellele anti Kristale korraldus vastata ajakirjanike küsimustele ainult kirja teel.

AS Hagarilt ei õnnestunud eile teada saada, mis plaanid on ettevõttel pagarivõistluse võitnud Krista Ismaeli premeerimisega. Täna sai põletav küsimus lõpuks vastuse. "Krista saab kindlasti oma väljateenitud reisi kätte. Temaga on ühendust võetud ja kõik juba kokku lepitud," kinnitas AS-i Hagar juhatuse esimees Aivar Tamm.

Milles osapooled kokku leppisid, jäi esialgu saladuse loori alla.

Reisist ei taha rääkida

Veel eile kritiseeris Krista Õhtulehele oma retsepti järgi valmistatud Hagari Pagarite sefiiritorti kahetsusega, et selline üldse tema nime kannab. Ta jutustas ka avameelselt, et lubatud auhinnast ei ole saate sponsor veel juttu teinud. 

Täna kostus võiduka kodupagari hääl telefonis aga üllatavalt umbusklikult, kui Õhtuleht uuris, kuhu siis õnnelik võitja reisile sõidab. Hagari rõõmusõnumit Krista enam jagada ei soovinud.

"Öeldi, et ma tulevikus võtaksin kõik küsimused kirjalikult meilile," selgitas proua talle antud korraldust. Ei aidanud ka ettepanek, et vahest saadab ta siis infot ees ootava reisi kohta elektronposti teel. "Sellest me veel ei räägi, jah. Ei soovi sellel teemal praegu rääkida. Tulevikus tuleb sellest kindlasti juttu!" jäi pagarisaate võitja kõigutamatuks.

Originaaltort kuus korda kallim

Eilse kriitika järelkajana öeldi AS-st Hagar, et kui sefiiritort "Krista" oleks tehtud originaalkujul, st kolmekilosena ja erialusel, poleks seda olnud võimalik kaubanduses müüa. "Kui me kaks kihti üksteise otsa oleksime pannud, siis oleks see tort transpordi käigus ilmselt kokku vajunud," selgitas Hagari juht Aivar Tamm. Väga oluliseks põhjuseks, miks kaupluses müüdav "Krista" nii tagasihoidlik välja näeb, on hind. "Kui me oleksime teinud sama suure, ei oleks mitte keegi seda juba hinna pärast ostnud. Originaalkujul oleks Krista tort umbes kuus korda rohkem maksnud," ütles Tamm.

Poolekilose "Krista" hind kauplustes on 5.99. Mis veel roosade rooside ja roheliste lehtede nikerdamine võinuks maksma minna, selle kohta Hagari juhilt vastust ei saanud.