Foto: Marko Mäestjärv
Saund
6. november 2015, 14:00

Liis Lemsalu saatest "Laula mu laulu": "Meil oli nagu üks hingamine!" (6)

"See oli minu elu üks kõige huvitavamaid perioode," meenutab laulja Liis Lemsalu saate "Laula mu laulu" võtteid. Liisi sõnul oli see ainulaadne kogemus olla seitse päeva järjest koos nii võttegruppi, grimmiinimeste kui ka lauljatega.

"Kõiki neid inimesi niisama lihtsalt kokku ei saa ja mis muusikule eriti meeldis oli see, et koos loodi midagi, mis muidu avalikkuse ette jõudnud ei oleks. See, et see jõuab avalikkuse ette, kõik meie endi mõtted, kuidas me tahame mingid lugu kõlama panna, on tore," selgitab Liis saates saadud kogemust. Lisaks oli suureks plussiks inimesed, kellega seda koos tehti.

"Meil oli nagu üks hingamine," kirjeldab ta saates valitsenud õhkkonda, vähemalt nii talle tundus, et kõik saates osalejad olid ühel lainel. "Väga mugav on siis, kui laine on sama ja nii see peabki olema," sõnab laulja, põhjendades, et siis saab tulla midagi väga ägedat ja inimesed saavad olla vabad.

Et ühe päevaga ei mõtle keegi midagi välja, tuli enne saate salvestamist teha kõvasti tööd. Liis tunnistab, et mõtles päris kaua ja arutles, kuidas lood kõlama panna. "Tahaks, et lood kõlaks nagu mina, aga samas ei taha teha midagi sellist, mille järgi mind tuntakse. Ma tahan ka ennast proovile panna," selgitab Liis salvestusperioodile eelnenut.

Mida toob aga tulevik? Jõulutuuri Liisil see aasta tulemas ei ole. Puhtalt selle pärast, et palju on ka teisi asju, mida teha ja novembris ilmub Liisil albumi EP, mis on küll album, kuid lühemal kujul. "Seal on veidi vähem lugusid kui tavalisel albumil," selgitab Liis kahe albumi erinevust. Albumi väljaandmise kallal tehakse praegu tugevalt tööd ja lõpp tulemust kibeleb nägema ja kuulma ka Liis ise. "Tahaks juba näha ja maitsta seda lõpufinišit," õhkab Liisist ootusärevust. Lisaks albumile tuleb ka uus singel, millega koos näeb ilmavalgust uus muusikavideo. "Väga palju on toimumas ja ma loodan, et kõik kukub mõnusalt välja," võtab Liis tulevikuplaanid lootusrikkalt kokku.