KARLSSON KA PÄRISELUS: "Ma kardan, et mida päev edasi, seda rohkem ma Karlssoniks muutun. Kui seda kuradima elu liiga tõsiselt võtta, siis läheb hulluks," ütleb Sepo Seemann. Väikevenna rollis Mikk Jürjens.Foto: Laura Oks
Inimesed
6. november 2015, 07:00

GALERII | Sepo Seeman: "Karlsson oli sihuke süüdimatu tegelane – äge nagu Lindgreni tegelaskujud üldse."

"On vist selline ütlemine: kui hakkad mõtlema, et Karlsson on olemas vaid Väikevenna peas, pead minema psühholoogiat õppima. Vähemalt mina mängin laval Väikevenda, kelle jaoks on Karlsson päris mees või poiss, kes lihtsalt tekib tema ellu. Kust Karlsson tuleb ja kes ta täpselt on, see jääbki saladuseks," arutleb näitleja Mikk Jürjens

"On vist selline ütlemine: kui hakkad mõtlema, et Karlsson on olemas vaid Väikevenna peas, pead minema psühholoogiat õppima. Vähemalt mina mängin laval Väikevenda, kelle jaoks on Karlsson päris mees või poiss, kes lihtsalt tekib tema ellu. Kust Karlsson tuleb ja kes ta täpselt on, see jääbki saladuseks," arutleb näitleja Mikk Jürjens. 

Sobranud põgusalt mälus, on Mikk Jürjens kindel: tema esimene Karlsson on Anu Lambi näoga ja pärit ETV 1988. aasta telelavastusest "Väikevend ja Karlsson katuselt". Täna õhtul Estonias esietenduva Tauno Aintsi muusikalis "Karlsson katuselt" on Jürjens üks Väikevenna kehastajatest, teine on Kaarel Targo.

Kes on Väikevend? Pere noorim laps, kes mõtles endale igavusest välja parimais aastais parajalt paksu mehe propelleriga seljal – kellega lennata vastu nii lõbusatele kui ka närvekõditavatele seiklustele.

Edasi lugemiseks: