Saates "Eesti parim pagar" edukalt osalenud Merle.Foto: Stanislav Moskov
Inimesed
5. november 2015, 18:06

Udupeene tordi teinud Merle: usutavasti on minu retseptidel põhinevad pagaritooted ka praegu poelettidel (22)

"Minu eesmärk saates oli teha erilisi, imelisi ja endanäolisi küpsetisi. See oli suurepärane võimalus tutvustada ehk mitte nii tuntud töövõtteid, tehnikaid, vahendeid ja maitseid," rääkis TV3 saates "Eesti parim pagar" napilt ja üllatuslikult esipagari tiitlita jäänud tippkondiitri koolitusega Merle, kes töötab välismaal tõlgina. Merle lõputööks oli lehtkulla ja mangoga kaunistatud suursugune šokolaaditort.

"Ülesannete keerukus läks tõusvas joones, kulmineerudes makroonide ja piduliku peotordiga, mis kuuluvad kindlasti kondiitrite keerulisimate tööülesannete hulka. Usutavasti on minu retseptidel põhinevad pagaritooted, tassikoogid ja pärmitaignast jõulukringel, ka praegu poelettidel," rääkis Merle.

"Kõige suuremat rõõmu teeb see, et sain kümme päeva varavalgest hilisõhtuni tegeleda oma lemmikhobiga, panna palju südant oma küpsetistesse, jagada oma kirge ja armastust ning, mis kõige tähtsam – seeläbi nakatada ka teisi. Minuni on jõudnud palju toetavaid kirju võhivõõrastelt inimestelt, kus tänatakse inspiratsiooni eest ning soovitakse silmasära ja mõttelennu jätkumist. See on tõesti jagatud rõõm!" 

Merlel on siiani heameel, et sai pere ja töö kõrval pühenduda hobile. "Olen 24 tundi päevas ema ja abikaasa, kaheksa tundi tõlkija ning nädalas on vaid mõned napid tunnid võimalik pühendada oma magusale hobile. See on suur kiitus, kui minu tegemistes ja töödes nähakse professionaalsust."

Merle julgustab oma finaalsaate šokolaaditorti järele tegema, sest retsepti ta avaldab kindlasti oma blogis. "Kindlasti saab iga tubli koduküpsetaja retsepti järgides minu finaalsaate juubelitorti ka oma kodus eriliseks puhuks valmistada. Tänapäeval on hobikokkajale kõikvõimalikud töövahendid ja materjalid kättesaadavad. Minu jaoks on sellel alal võtmesõnadeks katsetamisjulgus, enese pideva täiendamise tahe, soov jagada oma oskusi ning loomingulisus. Lõppkokkuvõtteks on piiriks vaid enda tahe ja kujutlusvõime. Hoian väga pöialt, et tulevikus mul sellest kõigest puudust ei tule ning see saab olema veelgi magusam," rääkis optimistlik ja enesekindel Merle.