Inimesed

KORISTAJA ARGIPÄEV: räpakad kliendid, rahulolematud ülemused ja palju tööd (89)

LISA KOMMENTAAR

lisan5. november 2015, 19:24
tänapäeval nimetatakse koristajat - puhastusteenindajaks, seega teenindaja mitte teenija.
Kui koristada kontorites, siis tundub, et oled lastesõimes või hooldekodus, kõik mis maha kukub, see nii ka jääb, küll ära koristatakse.
Mujal töötavad koristajad teevad seda tööd töötajatesse suhtumise tõttu, teisel kohal on alles töötasu.
Muide selline suhtumine inimestesse ja tema töösse on kuidagi viimastel aastatel maad võtnud.
Naljaga pooleks võiks öelda n.ö pampersipõlvkond, kellel peab kaka koguaeg püksis olema :-))
ma lisaksin lisale5. november 2015, 19:43
Teenindada tuleb nii, et ei jää klientidele jalgu ning ei tekitata nendele ebameeldivusi. Pole vahet kas sa teed seda kontoris, hotellis või kuskilgi mujal, kus liigub ka kliente. Päris vastik tunne on libastuda ülilibedal trepil või koridoris, kuhu koristaja on ämbrist vett kallanud, et seda siis hiljem mopiga laiali ajada. Millegipärast arvatakse, et mis see koristamine siis ära ei ole, muudkui lase mopiga vasakule ja paremale. Õige koristamine on tegelikult kunst, isegi mopi õige käeshoidmine ja selle liigutamine on kunst ja selle järgi saab näha kas koristaja oskab oma tööd või mitte. Ka rasuse tõstmine on kunst. Kuid tundub et paljud koristusfirmad pole oma töötajaid välja õpetanud.
Ja veel - koristaja ei ole ülemus ja ei hakka kliente kamandama nagu vana l vene ajal. Tema asi ei ole ka uurida firma siseasju ning kätsatada.
Kasulikud viited12. november 2015, 23:30
Toateenija5. november 2015, 15:16
Olen aastaid hotellides tootanud, aga mitte Eestis. Too on muidugi raske ja pole minu erialane too, kuid olen rahul. Kylastajaid on hotelides seinast seina ja tippi saab ka paris tihti. Kui ongi moni tuba ara lagastatud, ei pea seda meie koristama, vaid seda teeb spetsiaalne inimene.
Mina arvan, et teiste tood peab austama, olgu see siis koristaja voi teenindaja voi midagi muud - too on too!
tavaline5. november 2015, 07:31
mind on õpetatud hoidma enamvähem korda igas olukorras ,ka reisidel ja hotellides ,ei saa aru sellistest põrsastest kes niimoodi lagastavad ja ise seal laga hulgas tahaks elada,kas kodudes on neil sama seapesa?Ei austa teiste tööd .Tegelikult sellised tekitavd tülgastust ja ei tahaks nendega küll kokku puutuda.
koristaja6. november 2015, 21:45
kõik saab alguse kodusest kasvatusest,,, ja pole need lagastajad koristajast paremad, olgu nad kui ilusad ja rikkad ,,
tavaline5. november 2015, 07:31
mind on õpetatud hoidma enamvähem korda igas olukorras ,ka reisidel ja hotellides ,ei saa aru sellistest põrsastest kes niimoodi lagastavad ja ise seal laga hulgas tahaks elada,kas kodudes on neil sama seapesa?Ei austa teiste tööd .Tegelikult sellised tekitavd tülgastust ja ei tahaks nendega küll kokku puutuda.
mopiga4. november 2015, 18:52
koristaja ameti peale viltu vaatajatele soovitaks ma, kujutage ette kui paevapealt enam mitte yks koristaja ei tootaks. ma usun, et juba jargmine paev oleks seda margata ja hakkaks hairima. yhistransport oleks prygi tais, koik prygikastid ajaks yle, porandad oleks mustad ja vetsupotid toojuure pasased. hiljemal paari paeva parast hakkaks enamus vist koristajatest puudust tundma:)
mopiga4. november 2015, 18:56
hm, sellele moeldes tekkis mul kysimus, kas eestis on koristajate voi siis yldisemalt naiteks hotellitootajate ametiyhing? norras naiteks vaadatakse iga kevad kollektiivlepingud yle ja kui palka keeldutakse tostmast, ahvardatakse koheselt streigiga. osaliselt on ka streigitud. eestis peaks ka loodama koristajate voi hotellitootajate ametiyhing, et normaalsemaks muuta pangatingimusi.... sest no andke andeks, aga miinimumpalgast ei ela ju ara mitte kuidagi...
Lugeja4. november 2015, 17:47
Artikkel on tüüpiline teismeliste hala kes pole senini teinud tööd ja kujutlesid koristaja tööd kui tolmu pühkimist. Ja nagu ikka kõik teised peavad nende töö meeldivalt kergeks tegema. Laeval ei ole reisijal iseteenendamist nõutud, seega kõik mis kuulub sõna alla "koristamine" ongi teie töö. Ei ole see koristamise töö raskem kui teised tööd. Koristajaks läksite ise. Võtke või jätke.
4. november 2015, 19:26
sellepärast ei pea veel tervet kajuti põrandat täis zettuma
Polenöus5. november 2015, 10:52
Kle sina tarkur oled vist väga kaugelt mööda käinud koristamisest! Hotellides leidub ikka selliseid, kelle järgi peaks suurpuhastuse tegema. Arvestades veel seda, et tubade koristamiseks on määratud kindel aeg (10-15min) ajab ikka väga kurjaks selline klient ole sina noor vöi vana.
Laudas4. november 2015, 16:38
tuleb ikka sitta koristada
kodanik4. november 2015, 16:17
Iga hotelli ja reisilaevakajuti omanik on kohustatud tegema kõik selleks, et nende koristajad saaksid normaalselt töötada. Sellistelt kajuti/hotellitoa külastajatelt, kelle jäljed sealt lahkudes on õõvastavad, tuleks tagant järgi alati lisa raha küsida. Mõnes hotellis olen kohanud reegleid, kus kirjas, et kui tuba on tubakavingu täis, siis veel 300€ otsa.
niikaua4. november 2015, 15:18
kui on jobusid kes minimum palgaga nõus on ei tõuse see tasu kuhugi. Täpselt nagu õpetajatel, niikaua kui segased pensionärid ilma rahata koolis kükitavad, ei tule uut põlve peale , aga keda see valitsuses kotib.
4. november 2015, 13:32
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
No4. november 2015, 14:10
Mõni peab oma olematut intelligentsi ja madalat loomust ikka kogu kommentaariumiga jagama ?
panole4. november 2015, 14:45
Tropp,lööd pihku või.
iks4. november 2015, 13:16
No varsti saate pagulaste peldikuid koristada. Ma ise olen nõus enne nälga surema, aga neid ma teenindama ei hakka.
Põhimõtte küsimus.
Sarah4. november 2015, 12:48
Mis inimesed need on, kes üldkasutatavates ruumides nii käituvad? Tänapäeval ei oleks ju probleem kehtestada üleilmsed elementaarsed heakorra- ja hügieenireeglid ja kliendi lahkudes pilt ruumist salvestada. Kui on lagastatud - maksab trahvi ja enne kusagile pajukile ei saa, kui trahv makstud. Mina ei tahaks ka sellises ruumis ööbida, mis enne mind täis pasandatud on. Ei ole kusagil kirjas, et KEEGI teine peab räpaste tagant koristama, pigem on ineimeseksolemise üks reeglitest, et sa ei ole räpane ja austad teise inimese tööd.
5. november 2015, 07:59
Olen kuulnud soome koristajate lugusid ning nad mainivad, et hotellitubades annavad oma räpasusega silmad ette hiinlased, restoranides aga soomlased. See, kuidas soomlane kuskilgi restoranis sööb vöi millise ruumi ta jätab peale ühist pidutsemist, pidi olema lausa õudus kuubis. Ju siis meil on samuti.
solei4. november 2015, 12:44
Kas neil lagastajatel käib kodus ka koristaja? Kuidas saavad kül inimesed nii madalale laskuda, et selline jama endast maha küll jätta? Kas mingit eneseväärikust siis enam pole või?
kah olnud koristaja4. november 2015, 12:28
See ongi koristaja töö, kõike koristada ja puhtaks pesta, mida inimene endast maha jätab. Koristaja töö on kõige mustem töö, olla sibi kui vaja. Olin tööl basseinis, peale sulgemist öösiti käisime tööl ja kõik see saat, mis riietuskappidest ja väljaspool seda põrandal seintel, see tuli ikka endal kokku kraapida ja puhtaks pesta. Ma ei tea, mida need tänapäeva näitsikud siis arvavad, et koristja käib lapikesega ja puhastab tolmu aga kes klientide saasta siis koristab, asutuse juht või otsene ülem??? Ei maksa naiivne olla, koristamine on raske ja psüühiliselt ka sageli talumatu töö aga seda tuleb kõike arvestada kui hakkad koristajaks.
No4. november 2015, 13:24
Ei ole ikka normaalne eeldada, et mõni alaarenenud isik suudab lakke si..uda.
olnud koristaja4. november 2015, 16:33
Hotellis. Kutt tuli opilt ja hakkas naist panema. Haav läks lahti. Kogu tuba oli verd täis, sest alguses nad ei julgenud kellelegi öelda. Kutt oli nats joomane ka. Kui kiirabi kutsusid, siis saime teada. Seda tuba te oleks pidanud nägema. Pluss madrats ja linad.
to kah mul koristaja6. november 2015, 06:29
Jutt ei ole sellest , et näitsik eeldab tolmu pühkimist või lullilöömist , vaid , et klientidel puudub inimväärne käitumine ja suhtumine. Loomulikult näitsikud koristavad. Miks sina eeldad, et kusagil kliendiks olles võib kõik täis pasandada , lagastada ja solkida , sest keegi teine koristab ? Sellest , et inimesed käituvad väljaspool kodu nagu arutud loomad -käib jutt , mitte koristajate eeldamistest. Loe lugu ja mõtle kaasa. Praegu jääb mulje , et käid ja sittad kah rahuga.
Saage palun aru!4. november 2015, 11:50
Koristaja töö ongi ju koristamine, nagu maalril seina võõpamine, või kirurgil kere lõikamine. Noo, miks sellest küll aru ei saada, kuidas saab nii juhm olla?
No4. november 2015, 12:07
Kui juhm saab olla, et aru ei saa, jutt käib sellest, kuidas mõned haigelt lagastavad.
4. november 2015, 12:08
Üks asi on koristamine, teine asi on sigadest klientide tagant s..a rookimine. Ka koristaja on inimene!
Merca4. november 2015, 18:13
Probleem eiole vaid inimeste sita..labidaga kokkuajamises. vaid palgas... jah..me koristajad ise selle töö valinud. NÕUS. aga ma enne ajaks seda rokka taga. kui korjaks pudelisi ...või oleks kojamees..või burksimüüa..jne. miinimum palkk võiks olla sutsu suuem...:D ja samas koristaja võiks olla igal alal ja kohas veica rohkem austatum tegelane.. kui lihtsalt KORISTAJA. . Meenub ühe asutuse jõulupidu.. olin tööl. Seal külalised ja hea tuju jne... ja üks külalistest lihtsalt tahtis mulle head soovida ja ... sain laksu vastu kõrvu. .Kuulisn kuidas talle öeldi. .. Eeh- ta meie koristaja....
Burskimüüja4. november 2015, 21:10
mmh, mis sel burksi müümisel ss viga on? ma saan aru, et Hessis või nii on hull, aga ma putkas tööl ja mina küll ei kurda. Täitsa inimlik, keegi tööga ahistama ka ei tule.
btw4. november 2015, 12:13
ise oled pea peale kukkunud, nii kahjuuuu, daaaa!
Õige see on4. november 2015, 12:32
Mul Prahas ajas üks vene prost pudeli õlut ümber! Vaip kõik märg ja haises. Jätsin hommikul 20 euri laua peale, keegi isegi ei maininud, et siga olen. Õhtul oli tuba tuulutatud ja loigu koht vaevalt nähtav. Elasin seal veel neli päeva. ikka ju juhtub.
12:32, 4. nov 2015 -le4. november 2015, 12:40
Juhtub, aga mitte pidevalt.Nagu näiteks Euroopa laga-sigade ja moslemimaade räpakollide puhul,India omadest rääkimata.
Mari4. november 2015, 14:52
Kirurg ei lõika, kirurg opereerib. Lõigatakse sai ja leiba.
5. november 2015, 23:10
Kui inimene läheb tööle hotelli koristajaks, siis eeldab ta loomupäraselt , et koristab inimestest klientide järelt. Normaalne inimene ei oska ju arvestada, et hotellis peab pasandavate sigade järelt koristama.
aga siin saaksid4. november 2015, 11:46
need laevade ja hotellide omanikud siiski nõuded paika panna küll, kes jagab toad kätte, saab ju selle ette lugeda ja nõuded paberil kätte anda, näiteks kui on lagastatud,maksab rohkem, enne hotellist välja ei saa.Kuid kõik omanikud tahavad näidata et neil ükskõik, rikkugu või seinad jäädavalt, mu meelest maksab tihedam remont rohkem kui nõuete ümbervormistus.
Seal on perverte kah!4. november 2015, 11:45
Üks Manja kaebas, et üks kiitsaks poiske käis kajutis, kiskus riidest lahti ja hakkas rahvuslikust poliitikast rääkima! Et keda valida ja miks.
kumb on tähtsam4. november 2015, 11:41
meil ülemus oli vahepeal 2 nädalat soojal maal ja keegi ei pannud tähelegi. Kui koristajatädi haigeks jäi,olid teise päeva hommikuks kõik paanikas
hotelli-koristaja4. november 2015, 11:22
ei ole haridusega probleeme. ent tegin seda tööd samuti mõned aastad. ja just buumi ajal. siis lapsed olid veel väiksemad ja see graafik sobis. aga hotellides ikka jäeti buumi ajal hästi tippi ka. see just motiveeriski. enam ei jäeta. nagu olen kuulnud. ja olematu palga eest seda jah enam ei teeks. ennemini istuksin siis juba toetuste peal. see ongi kole töö. ja head on seal ikka maru vähe.
müts maha koristajate ees ! minu lugupidamine ! :-)
4. november 2015, 11:33
Tippi võidakse siiani edasi jätta, kuid sinu otsene ülemus, kes sulle tube kätte jaotab, käib enne nendest tubadest läbi ja võtab tipi omale.
just nii ongi4. november 2015, 12:56
ka laeval käib tubade jagaja ennem üle ning korjab ära ja sviidid saavad endale koristamiseks sõbranjed, sest seal on tipp hea.
6. november 2015, 07:58
Tõsi jutt on see. Ja giidid ytlevat ka gruppidele, tippi jätta pole vaja.
mopiga4. november 2015, 11:06
Kas ainult rumalad ja laisad inimesed vöivad koristaja ametit pidada? Labane suhtumine. Ka koristaja peaks saama koolitusi ja äraelamist vöimaldavat palka. Köik ei pea olema karjäärihimulised insenerid:). Varsti saate endale portsu insenere löunamaadest:). Aga kuni omal maal makstakse selle ameti eest miinimumpalka, pean välismaal seda ametit pidama. Paraku pasakotlus ei kysi rahvusest, nii on siin roogitud vannitube, kus fekaalipurkaev on mingil kummalisel moel lausa lakke jöudnud jne. Makstakse siin kyll taoliste roppuste eest lisa, aga pigem symboolselt. Samas jätavad need paharetid siiski normaalse jootraha, ju häbitunne on veel alles. Rääkides pagulastest. Yks aspekt on kindlasti nende juures sympaatne, nimelt pagulastest koristajate tööstiil:)). Ma ei ole kunagi neid rabelemas ega kiirustamas näinud. Samas idaeurooplased tömblevad end peaaegu oimetuks. Vötkem pagulaskoristajatest eeskuju;)
murkinil on õigus. 4. november 2015, 10:57
kui seemne sööja ansip ütles .uppuks ta sitta sisse.meil kodus.lõpetasid söömise.pesed oma nõud.ema või naine ei ole kellegi ori.olge tänulikud et ta on teile laiskadele sitasabadele söögi teinud ja teie rõivaid pesnud.häbi neile kes ei austa teiste tööd.
4. november 2015, 10:24
Kui kõik õpiksid paremale kohale,Keegi peab ju ka koristaja töö ära tegema. Ja igat tööd ja töötajat tuleb austada.
Kas4. november 2015, 10:24
keegi julgeks arvata, milline sellise kliendi kodu veel välja võib näha ja seal ei korista ka keegi :-)
ILMA KORISTAJATETA UPUKSID KÕIK OMA SITA SISSE ÄRA!!! NEED KES POLE SEDA TÖÖD TEINUD, EI OSKA SEDA HINNATA KA.
KUI KUSKILT MÕNI KOHT TUNDUB KEHVASTI KORISTATUD,SIIS ON JUST NEED KÕIGE RÄPAKAMAD NEED,KES OMA NOKA ESIMESENA LAHTI TEEVAD JA KAEBLEVAD.
ka koristaja4. november 2015, 10:34
olen ise laeval kajuteid koristanud, ja töötan hetkel ühes majutusfirmas,, ja tõesti nii on,, need kes kõige suurema s... maha jätavad, on kõige suuremad kaebajad
Mis5. november 2015, 13:08
lõugad siin, võta palderjani parem.
Rahvaloendajana5. november 2015, 22:11
1979.a.käisin Lasnamäel mingi ülikooli õppejõu korteris loendamas.Ma pole eales tolmusemat korterit näinud.Kõikjal,ka raamaturiiulitel vedeles 1 cm-ne tolmukiht ja haises jubedalt.
niikaua kui on pasarotte4. november 2015, 10:13
niikaua tuleb pidada koristajaid. otsin praegu tööd ja kõige rohkem vajatakse igasugu koristajaid.MIKS? vastuse leidsin siit.
Eestlane4. november 2015, 10:10
on puhtusega harjunud ja kodud on üldjuhul puhtad. Olen näinud ja kainud muude rahvaste kodudes multikulti maades. Ei imesta parast seda. Kuidas kodud nii mustaks üldse saavad?Koristaja too kull otsa ei saa! Sest inimesed ei oska ega taha enam koristada, see on raske too.
siil4. november 2015, 10:02
Tuleb meelde ühe tuttava naise lause, kes siis uhkusega teatas, et tema mees tõmbab enne hotellitoast lahkumist voodiriided põrandale, et see pidavat olemagi koristaja töö. Ise panen reeglina prügi prügikasti ja viskan teki üle voodi, aga eks igaüks ise teab - "kuidas sina külale, nii küla sinule".
4. november 2015, 10:18
see mees lihtsalt mõnitab koristajat!, näitades oma matslust
mis rikkale imelik, see vaesele harilik ja vastupidi5. november 2015, 00:06
Hotellides ongi selline reegel, et põrandale visatud asjad lähevad pesumajja. Käterätikute jaoks on lausa silt, et kui tahate rätikute vahetust, visake nad põrandale. Riiulil või nagis olevaid koristaja ei puutu.
Voodiriietega on ka niimoodi, et uusi vaja, siis vanad põrandale. See on hinna sees. Pean silmas pikemalt elamist, kus tavaliselt iga päev voodiriideid ei vahetata.
Huvitav4. november 2015, 09:59
on see et koik kes sisenevad kuhugi ruumi peab see olema puhas aga puhtust hoida on paljudele probleem
Mõtle enne kui loba ajad...4. november 2015, 09:39
No selle pärast küll pileti hind kõrge ei ole, et koristajal oleks sellevõrra kõrgem palk. Mõelge palun enne kui mingit jama suust välja ajate. 07,17 kirjutajale niipalju,et tema küll upub ükskord oma sita sees...
murkin4. november 2015, 09:38
TO 7.17 KUI KÕIK AKADEEMIKUD ON UPPUD SA S...A SISSE ÄRA.
nonoh4. november 2015, 09:32
laevade klientidest on paljud lihtsalt lollid loomad, kes näitavad oma pasandamisega oma tõelist palet.
Ülemused saaksid paljugi ära teha, kui nad sooviksid, kuid enamasti on nad ülbed vangivalvurid ja just need, kes on "koolis käinud", aga mitte haridust saanud.
täpselt4. november 2015, 10:38
nonoh4. november 2015, 09:24
Hotelli omanikud peaksid koristajaid inimesteks pidama ja mingilgi määral klientidele korra kehtestama. Kui ikka klient on loll loom ja pasandab ruumid täis, siis tuleb temalt ka nõuda tasu, mis selle koristamise kompenseerib. Ka laevareisil , eriti kruiiside puhul, on võimalik see loll loom tihti korrale kutsuda, vähemalt sel juhul, kui tagasisõit on veel ees. Laevade koristajad on näinud igasuguseid asju, kasvõi näiteks seda, et enne laevalt lahkumist si.tutakse voodi täis. Tahtlikult.
4. november 2015, 09:39
Omanikud peaksid koristajatele igasuguse okse ja kaka koristusel maksma lisaraha . Nii on mujal maailmas kombeks. Mei aga ollakse ihnsad.
N56, koristaja Norrast6. november 2015, 09:35
Olen Norras suure hotelliketi 4-tärnihotellis koristaja. Ka Norras on see orjatöö, mida teevad idaeurooplased ja asiaadid. Oleme viimseni tühjaks pigistatud, mingi okse või sita eest küll lisatasu ei saa. Keskmine klient on ka 4-tärnihotellis lohakas, aga lausa sitt ja okse igapäevased siiski ei ole. Ainus vahe Eestiga - 6x suurem palk.
raivo4. november 2015, 09:24
Ilma koristajata upuksite te pinsaklipslased ja kontori tibid kõik oma pasa sisse.isegi ehitajad on töö olmeruumides puhtamad kui kontori rotid.
eWa4. november 2015, 09:23
Väga nõme on siin koristajaid mõnitada, et minge õppima jne. Võib-olla nad õpivadki ja teevad (üli)kooli kõrvalt seda tööd. Igati austusväärne. Või teeb seda tööd pensionieelik, keda enam ei taheta mujale tööle võtta või tragi pensionär, selleks, et ära elada.
Ainult ülimad matsid käituvad nii nagu need sitakülvajad kliendid. Küll saatus neile ka kord "tasub".
Kasulikud viited12. november 2015, 23:30
Mnjaaa4. november 2015, 09:08
juba koolis oleks pidanud sellele mõtlema, kas tahad tulevikus teiste sitta koristada... Õppima oleks pidanud
!4. november 2015, 09:41
!4. november 2015, 09:43
No 4. november 2015, 09:46
Ja kust Mnjaa teab, et seda tööd ei tehta kooli kõrvalt või pensionile lisaks ? Või arvab Mnjaa, et koristajaid ei olegi vaja või, et ausa töö tegijat võib mõnitada ?
asoo4. november 2015, 10:19
No õppisingi, kohe mitu aastat. Erialaks ongi hotellindus.
Selle eriala omandamiseks on lausa spetsiaalsed koolid. Kõrgharidus, muuseas.
Juhin tähelepanu, et majutusasutust/toitlustusasutust ei ole mõtet juhtima hakata inimesel, kes sisulisest tööst midagi ei tea.
Ehk siis kui hotelli perenaine või juhataja ei tunne elementaarseid koristusvahendeid, -võtteid, siis ei oska ta ka oma alluvatelt korralikku tööd nõuda. Kui pole praktilise poolega kokku puutunud, siis kvaliteet ka kannatab.
to Mnjaa4. november 2015, 19:37
ära hõiska enne õhtut
MIS VIGA HOTELLIS ELADA4. november 2015, 08:54
pagulasperele üürida kuni 87ruutmeetrise korteri ja kulutada sellele kuni 2349 eurot kuus
.4. november 2015, 08:49
Koristajad võiksid koolitust võtta oma vene aegsetelt kolleegidelt.
Need käisid, räpane lapp peos, sõimasid vahetpidamata külastajaid, reguleerisid, mida tohib teha ja mida ei tohi teha.
Kui kusagil koritajaga kokku sattusid, võisid kindel olla, et tuju saab pikaks ajaks rikutud.
Armas 07.174. november 2015, 08:23
Just sinutaoilsed tarkpead ongi saamatud.Enda järgi nad koristada ei oska.
naine4. november 2015, 08:17
Sellepärast need pileti hinnad ongi kõrged, et sellised põrsad saaksid oma poris püherdada ja laevas või hotellis end hästi tunda. Koristaja teeb oma tööd ja saab oma palga.
4. november 2015, 07:17
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
see4. november 2015, 07:39
ei anna põhjust klientidel räpakas olla ja keegi peab ka seda tööd tegema. Pole olemas paremaid ja halvemaid töid, töö on töö.
aga, et siis iialgi ei ole vaja koristajaid4. november 2015, 07:40
kes koristab hotelle, laevu, busse, lennukeid, kontoreid, kauplusi???? Nii, et KORISTUS jääb igaveseks.
No4. november 2015, 09:18
Nii targal inimesel nagu 07:17 on muidugi raske selle peale tulla, et KEEGI peab ju ikka räpaste ja saamatute järelt koristama.
vooha4. november 2015, 10:05
peab jah aga siis ei ole vaja laliseda nigela palga ja suure koormuse üle.
Et4. november 2015, 10:16
Ja millised ametikohad need siis on, kus töötajad peaksid vooah meelest väikese palga ja suure koormusega alandlikult leppima, sest ise süüdi, et sellist ' mõttetut' tööd teevad ?
vooha4. november 2015, 12:08
kui palk väike ja ajab virisema siis on võimalus minna paremini tasustatud tööle ja kui ei suuda siis kes on loll?!
No4. november 2015, 13:34
Jätkuvalt arusaamisega raskused ? Iga töö tahab tegemist ja iga töö tegija peab saama ära elada. Milleks üldse palgatõusud, igas ametisvõib ju öelda, et kui ei meeldi, mine ära. Ka see teine, kolmas või kümnes, kes sellele tööle tulevad, peavad saama palgast ära elada ja neisse peab viisakalt suhtuma. No kui vooah nüüd ikka veel aru ei saanud, siis pole küll mõtet rohkem enam seletada.
vooha4. november 2015, 20:00
kui ühel päeval ei ole neid ilma rahata tööd tegevaid koristajaid siis ehk hakatakse ka selle töö eest maksma. millest sa maakas nüüd aru ei saa??
Oi5. november 2015, 13:50
Vooah hakkab lõpuks oma 'kõrget' intelligentsitaset näitama ja püüab solvata, sest argumenteerimisoskusest jääb puudu.
loll oled4. november 2015, 10:16
kõigil ehk ei lõika pea nagu koorevahutaja. austagem kõiki töid. lammas oled ja jääd.
arts4. november 2015, 13:01
miks sa lilleke loll siis oled?
Jah4. november 2015, 14:15
No kahju kohe artsist, aru midgi ei saa ja küsib lillekestelt küsimusi.
vabandust4. november 2015, 14:23
pigem tuleks 4. november 2015, 13:02
sinusugusel viisakust õppima minna, sealhulgas ka elementaarset puhtusehoidmist ja raske töö tegijast lugupidamist.