Inimesed

Merle Jääger: surnud isa käis ööl enne oma matuseid mul külas (33)

LISA KOMMENTAAR

Oswald3. november 2015, 09:26
Mõni pöörab ikka vahetevahel räigelt ära. ..
üks mulgi naene2. november 2015, 23:21
küll olid hääd lood, Merca, ootan järge, polegi surnutest nii heatahtlikke muhedaid lugusid kuulnud. Tänud!
üits mulgi naene2. november 2015, 23:17
Üle aegade üks hää lugu. Sain kõvasti naerda, nii hääd lood olid. Merca, kirjuta veel. Ammu ei mäleta, et keski oleks surnutest nii hästi kõnelenud.
Merle2. november 2015, 19:23
Kui minu isa suri,siis pärast matuseid tulime tytrega oma koju Tartu. Lapse TOAS mängumaja juures SEISTES VAIKSELT,kui järsku hakkas selles majas helisema kell,mis on kujult väga raske ja ta heliseb, siis kui seda käega keerata.Selle maja oststime lapsele siis ,kui isa elas ehk siis lapse vanaisa.Teiseks võib rääkida ,et laps magas ja hommikul ärgates rääkis ,et vanaisa istus ta voodi serval ja kysis ..kuidas Sul läheb ning seljas oli tal olnud minu kantud villane mustakirju mantel.Kolmandaks juhtusid meie elutoas iseeneslikult TELEVIISORI SISSELYLITAMISED,MIDA KÄISIN kysimas isegi poodides et kas normaalne,sest telekas oi vana juba 3 aastat ,aga kordagi seda enne ei juhtunud.ja see ei olnud programmidega,et kanal see ja see.E I TEGEVUS TOIMUS TÄPSELT ÕÕSEL kella 3-4paiku.Minu isa suri kõri vähki,,,ja õõsel sellel kella ajal tuli teda voodis keerata ,et ei tekiks lamatisi.Olen väga tundlik unenägude suhtes,kusjuures nägin ESTONIA katstroofi samal öösel unes ,laeva ja inimesi hulpimas.Hommikul sain teada,et juhtus katastroof!Minule kyll kedagi teadaolevalt sellel laeval ei olnud.dNüüd paar päevatagasi nägin unes palju verd ja kogu uni oli yks suur punane õudus,hommikul lugesi ,et kahjuks hukkusid paljud- süütud inimesed lennuki alla kukkumises! Asjad on materiaalsed ,aga elul on kindlasti teine kylg ,mida kahjuks paljud ei taju,aga nende õnneks on neil selles jubedas materiaaalsuses palju kergem kahe jalga astuda. Täna on hingedepäev ja las hinged olla rahus ja külastagu ikka neid ,kes neid armastasid!
Merle on armas ja2. november 2015, 17:59
hea inimene,jõudu Sulle ja ole õnnelik.Loomulikult on olemas teistpoolsus, mida siin uskuda on, see lihtsalt on nii ja jääbki nii.Mul palju lugusid, aga siia kirjutama ei hakka ja Merlet ärge tögage,ta on targem kui iga tögaja ja tögamine on lame.
ja jah2. november 2015, 15:37
kui inimene on surnud siis see tähendabki et ta on surnud ja me võime temast ainult oma unenägusid näha ei rohkemat midagi
Kasutütar2. november 2015, 15:28
Ma nutsin ka niimodi kui varandus läks teisele inimesele.
Eeterkeha2. november 2015, 14:39
aa2. november 2015, 13:48
pole kunagi selliseid asju uskunud,aga midagi ikka on..kui mu ema suri siis sain temalt telef.kõne..ütlesin emale et sa ei sa ju mulle helistada,kus sa oled? ema vastas..(minu nimi)..jumala juures-jumala juures..(minu nimi ) ,kõik on korras,kõik on korras. kui silmad lahti tegin istusin voodil ja käsi oli kõrva juures,nagu räägiksin päriselt telef-ga. päris jube oli,lülitasin hirmust ööseks telef.välja.
alkash2. november 2015, 13:25
Joogu veel handsat , tuleb veel külalisi.
Kes 2. november 2015, 12:42
usub, kes ei usu. Meie ümber on ka vaimude maailm ja lihtsam on neil, kes ei usu - nemad ju tavaliselt ka ei tunneta seda siis. Nelikümmend päeva peale surma on inimese hing veel võimeline "ringi käima". Ka mina olen oma lähedasi (vaime) just sel ajal veel näinud ja tean, et neil tuleb minna lasta, muidu jäävadki jõlkuma kahe maailma vahele
minule2. november 2015, 14:03
tegi surnud ema enne matuseid öösel pai. Merle, ma täitsa usun sinu juttu. Pai oli soe ja örn nagu oleks ma ise väike tydruk Pai on siiani meeles.Olgugi , et sellest moodas 20 aastat.
Uni on uni,2. november 2015, 11:52
unenägu on unenägu.Ei te mida see uni tähendab,seksisin Alla Pugatsovaga ja jõin peale toomas hindriku ilvese verd peale.Huvitav kumb neist külas käis,tegelikult ei näinud kumbagi aga unes nägin.
Jämejalast2. november 2015, 11:32
Hiljuti nägin telekast koka saates tuttavat suure kasvulist paksu meest.Hakkan mõtlema kuidagi tuttav nägu ja isegi nime ei mäleta.Hiljem tuli meelde,et olen vandiga mitu korda koos hullumajas olnud.Huvitav kas näitlejad ongi need "sellised".
***2. november 2015, 12:00
Küll hunt hunti tunneb. Kui nii staažikas idioot oled siis äkki leiad Riigikogu Infotunnist ka tuttavaid nägusid.
Rix2. november 2015, 10:53
Asi õige. Mida vähem mõtled kadunutele, seda parem. Ka asjad on jamad. Olen kõva unenägude nägija ja exnaist, kellega absoluutselt ei suhtle ja kes on elus, olen korduvalt unes näinud!
naisuke2. november 2015, 11:22
Oot, kumb teist siis surnud on?
2. november 2015, 15:53
Ta peab eksnaist surnuks, ju neil asjad ripakil on, suhe orralikult lõpetamata.
Jämejalast 6 osakond 4 palat.2. november 2015, 10:08
Merle tule ravile meil palatis üks voodi koht vaba.
kui2. november 2015, 09:47
me kõik varsti ja legaalselt oma maailmatunnetust avardada saame, siis polegi enam elavatel-surnutel vahet.
Naine2. november 2015, 09:45
Kuidas see võimalik on,isa on surnud ja käis veel külas.Kuidas surnud inimene sai külas käia?
isa2. november 2015, 11:18
...2. november 2015, 09:42
Ma usun, sest olen selliseid asju korduvalt kogenud. Mu lähedased lahkunud on korduvalt teinud minu heaks uskumatuid asju, enne just unes oma kavatsustest ja toimuvast rääkides. Oleks, et sellisel unenäol pole tagajärgi. Aga on. Tegevus toimub teispoolsuses. Tagajärjed on siinpool. Head tagajärjed on. Näiteks märatsevad ja huligaanitsevad naabrid lahkusidki majast paari päeva pärast, varem ei saanud politsei nendega hakkama. jätsid maha lagastatud korteri ja läksid. Müüsid korteri ka maha. Hoiduge ise kurjast, karistus on kuriteo eos kaasas.
Von V2. november 2015, 09:41
Ka minu vanaema käis minuga rääkimas ühel ööl enne oma matuseid. Ma tahaksin, et ta tuleks veel, aga pole tulnud.
...2. november 2015, 09:44
Ta tuleb siis, kui seda vaja on. Usu.
absoluutne2. november 2015, 09:13
Mina2. november 2015, 09:08
seda uskuda ei suuda. See et hinged on surematud, seda ma isegi usun, kuid et nad ringi lendavad, ei usu.
hahaa2. november 2015, 09:37
Nad peaks maasturitega sõitma või susse sahistama liikumiseks?
Väga hea !2. november 2015, 11:53
Väga hea vastus! Naersin südamest! Aga kuidas see kõik tegelikult käi, seda saame teada, kui oleme läinud...
Vikatimees2. november 2015, 09:03
Nojah2. november 2015, 09:32
midagi ei tahtnud, lihtsalt enne annavad teada ja hiljem käivad niisama vaatamas, kui just muud asja ei ole. Koer käis veel kõige kauem pärast lahkumist, kõndis toas ringi ja ma pidevalt ärkasin küünte klõbina heli peale, sammud olid tuttavad, tal oli iseloomulik nõksuga kõnnak.
Paljud eakad sugulased ja tuttavad katsuvad veel enne lahkumist selge peaga hüvasti jätta reaalis, see on ka normaalne, sest paljud teavad, et varsti on minek, keda kutsutakse teisest ilmast, kellel lihtsalt jõud otsas, Tegelikult mulle meeldib, kui on aega kohaneda selle teadmisega, et minek, kui teadeise tuleb ei ole see enam nii ehmatav. Algul oli väga imelik, et näed inimest unes ja siis paari nädala pärast jõuab sinuni surmateade, aga inimene harjub kõigega ja mida normaalsemaks seda peetakse seda normaalsemalt inimesed seda võtavad. Ma arvasin, et ka teistes peredes on see loomulik, sest paljudel tuttavatel on selliseid kogemusi, muidugi päris kõigile lihtsalt ei räägita, sest kardetakse hulluks tembeldamist, aga see on normaalne, tuhandete inimeste kogemused ei saa olla juhus või niisama luul. Üleminek ei ole midagi nii dramaatilist kui ootused, mida meie teadvusse sisestatakse.
Nojah 2. november 2015, 08:43
Normaalne ju, ainult ühte dementset lähedast ei näinud enne, peale matuseid ikkagi tuli, ei kao nad kuhugi nii ära.
ööl2. november 2015, 11:24
enne matuseid ju tuli.