Sisejulgeolekuõppus KILP2015Foto: PPA
Eesti uudised
1. november 2015, 16:15

FOTOD | Lõppes sisejulgeolekuõppus KILP2015 (13)

Täna keskpäeval lõppes Jõhvis Politsei- ja Piirivalveameti, Kaitseliidu ja teiste partnerite kolmepäevane ühisõppus, kus harjutati objektikaitset ning erinevate ametkondade koostööd.

"Õppuse käigus harjutati ühtse juhtimisskeemi alusel tegutsemist, info liikumist üksuste vahel, objektikaitset, reageerivate üksuste julgestamist ning koostegevusi erinevatel sündmuskohtadel. Kokku toimus kolme päeva jooksul 11 erinevat harjutust," sõnas prefekt Vallo Koppel.

Koppeli sõnul täitis õppus eesmärgi ning kolmepäevase intensiivse harjutusega jäid kõik osapooled rahule. „Iga harjutuse raames kinnistatakse varasemaid oskusi, kuid õpitakse ka midagi uut. Samuti toovad õppused välja võimelüngad, mille parandamisega saame kohe tegelema hakata. Meie ülesandeks on tagada kõikide inimeste turvalisus ning selleks on regulaarsed õppused vajalikud," ütles ta.

Õppuse käigus oli osaliselt häiritud liiklus Jõhvi linnas. Samuti toimunus erinevaid sündmusi ka Jõhvist väljas. „Täname kõiki Jõhvi linna ja valla elanikke mõistva suhtumise eest ajutistesse ümberkorraldustesse," sõnas Ida prefekt.

"Ma olen hästi rahul kogu õppusega. On tekkinud sünergia ja hea tahe partnerite vahel koostööd teha," ütles Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili. " Selline õppus annab lisavõimalusi ametkondadele koostööks. Me ei tee mitte üksteise tööd, vaid täiendame üksteist," lisas Kiili.

Ühisõppusel osalesid Ida prefektuuri ametnikud, kaitseliitlased, Häirekeskus ja Päästeameti Ida osakond.