Tempelhof lennujaam kaasajal.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
30. oktoober 2015, 16:05

Kas Hitler pääses ikkagi põgenema? Berliinist leiti salajane tunnel (61)

Vandenõuteooria, nagu Hitler ei teinudki enesetappu, vaid pääses 1945. aasta kevadel Berliinist minema, sai uut tuge, kui Berliinist leiti otse Tempelhofi lennuväljale viiv salajane tunnel.

Praegu teadaolevalt tegi Natsi-Saksamaa juht Adolf Hitler 30. aprillil 1945 enesetapu ning Hitleri kaasvõitlejad valasid juhi surnukeha üle bensiiniga ja panid põlema. Hitleri söestunud surnukeha said aga oma valdusse Nõukogude väed.

Kuid juba siis ei uskunud ei Jossif  Stalin ega FBI juht J. Edgar Hoover Hitleri enesetappu ning pärast sõda ei vaibunud jutud, et Hitler põgenes Argentiinasse, kus ta oli oma elupäevade lõpuni.

Kuigi Hitleri põgenemisele pole saadud seni kinnitust, pole väited Hitleri pääsemisest vaibunud ja nüüd saadi sellele veel kinnitust, edastas Iltalehti.

Kui varem teati, et Hitleri punkrist viis metrooliin Berliini Tempelhofi lennuvälja suunas, siis nüüd selgus, et metroopeatusest Platz der Luftbrück, mis on lennuväljale lähim peatus, viis veel üks salajane tunnel otse lennuväljale.

Tunneli pikkuseks on 200 meetrit ning see leiti sonari abil. Uurimisrühma eesotsas oli endine CIA agent Bob Baer, kes on võtnud Hitleri viimaste elupäevade uurimise oma südameasjaks.