Saund
28. oktoober 2015, 17:05

ÕHTULEHE VIDEO | Režissöör Liina Paakspuu pani Metsatöllu mehed filmi sisse

"Näen niimoodi kinos filmi esimest korda. Elevus on sees. Mulle meeldis, et mul ei hakanud igav, kuigi olen seda materjali juba väga palju näinud," kommenteeris režissöör Liina Paakspuu täna, kui toimus tema uue dokfilmi "Hundi süda sees" pressilinastus.

29. oktoobril esilinastub režissöör Liina Paakspuu uus täispikk dokumentaalfilm "Hundi süda sees", mis avab põhjamaise folk metali olemuse läbi Metsatöllu ja nende suurema Soome venna Finntrolli. Film jõuab kinodesse üle Eesti alates 30. oktoobrist.

"Hundi süda sees" jälgib kahe folk metali lipulaeva - Eesti Metsatöllu ja Soome Finntrolli toimetusi nii laval kui lava taga. Film heidab pilgu karmidele folgi-karvikutele, kes miksivad metsavahel metalseid saunde rahvapilli traditsiooniliste helidega, kasutavad paganlikke sümboleid ja laulavad laiale maailmale kummaliselt kõlavas emakeeles.

Liina ütleb, et nägi Metsatöllu esimest korda umbes 15 aastat tagasi Pääskülas aiapeol esinemas ja juba siis tundus talle, et bändis on sees mingi imelik toores jõud. Filmil on Paakspuu sõnul neli peategelast - lauljad ehk nii-öelda postripoisid Markus Teeäär ning Mathias Lillmans ja konkreetselt mehed metsast, ehk Lauri Õunapuu ning Finntrolli asutaja ja sõnade autor Jan Jämsen.

Kuula videost, mida Liina Õhtulehele filmi kohta veel rääkis.