Eesti uudised

Mark Soosaar: võigas jahiturism väikesaartel peab lõppema (13)

LISA KOMMENTAAR

JahiMimm29. oktoober 2015, 15:31
Ärge siis hädaldage, et Piirisaarel ühe metsanotsu asemel ükssada ja veel nelikümmend ringi kepsutavad ja oma sigadusi korraldavad.
Kihnlane29. oktoober 2015, 13:45
Üks Kihnu patriootlik tädike algatas FB-s kampaania jahituristide vastu. Et olla kangesti julmad ja tapahimulised. Seepeale tuletas kohalik jahimees tädile meelde, et tolle abikaasa jõulu aegu saarele põdralehma ja vasika piinaval viisil salaküttinud. Niipalju siis "kogukonnast". Kontrollimatu jahiturism on uue jahiseaduse vili, maaomanikul on peaaegu kontrollimatu voli kutsuda väikeulukijahile keda iganes heaks arvab. Küsige autorollo-ministrilt, miks asjad sedapidi sätiti...
Jõudu, Mark!28. oktoober 2015, 23:06
Julmureid ja jõhkardeid pole siia vaja. Ühegi raha eest mitte. Au on kallim.
pealtnägija28. oktoober 2015, 20:41
Sama toimub ju mandril. Viiakse itaallased koos oma koertega metsaservale, antakse suund kätte ja tina saavad kõik tiivulised.
kah naisele...28. oktoober 2015, 19:14
mis need jahinaised sulle ette jäid, herilane selline...räägi teemast millest Soosaare artikkel...on ikka väljend - indiviidid polegi naised ... see on sinu arvamus...ei tea sa jahi valust ja võlust...kui mehed ei suuda, taha, viitsi, tuleb naistel pool nende tööd teha...sead söövad silmad peast, põdrad panevad noore metsa pintslisse, sina soiud mingitest indiviididest...juhm naine...
Memm28. oktoober 2015, 20:58
Mida need linnud sul ära söövad.Lastakse hunnikute viisi ,isegi ära ei korista.See on ju kuritegu ,miks pole seada veel lõpetatud.Vanasti sõid ka põdrad metsa.Jätkus kainimestele.Inimesed ei olnud nii ahned.Tahaksite ilma loomde ja putukateta elada,Eks tulevikus elategi sest iga minut hävib mingi loomaliik.sest inimesele on vaja ,vaja kõike rohkem ja kohe.
Täiesti28. oktoober 2015, 18:55
täiesti segased ajad meil, kas tõesti pole kedagi, kes sellisele mõrvamisele piiri paneks! Tappa lõbu pärast!!! Tule taevas appi!
lend28. oktoober 2015, 18:21
õiget asja räägid Mark ja nii see täpselt on!! Kohalikel väikesaartel kaasa rääkida jahipidamises olematu ja olukord äärmiselt masendav. Saare elanikud, kes siin elavad ja kelle kodu siin on,olgu esmased,kellega rääkida,kelle seisukohad määravad!
Kah naine28. oktoober 2015, 16:50
Kuidas küll panna piir naisjahimeestele, kuidas naine hakkab üldse tapma? Arvan, et sellised indiviidid polegi naised.
jants28. oktoober 2015, 16:46
tuttav jahimees rääkis mismoodi need lääne idioodid sadade kaupa parte ja isegi kuldnokki maha kõmmutavad,lihtsalt lõbu pärast.Eriti segased on makaroniõgardid,need panevad keelatud elektroonilised vidinad mängima ja annavad siis poolautomaatsetest haavlipüssidest turmtuld.Roostik puha vigaseid ja leidmata lindude laipu täis.Kährikud ja rebased on kui hülged end rasva õginud.
mall28. oktoober 2015, 19:03
Lisan Kõpu poolsaare Hiiumaal. Elan keset metsa ja oktoobrikuus tunnen end kui lahinguväljal. Koerad jooksevad õues ja jahimehed(naised) püssidega aia taga. Jahist kohalikke elanikke ei informeerita. Need ei ole jahimehed, vaid tapjad (killerid).
Tubli mees, Mark!
jantsile28. oktoober 2015, 20:37
kas see tpimub su Muhumättal?
jants 28. oktoober 2015, 21:35
Hiiumaal toimuvat see jube värk,aga mina puha maarott kesk Eestist.Kunagi aastat viisteist tagasi käisin Kassari kandis selle tuttavaga pardijahil.Jahimehi nii Soomest,,Saksamaalt kui Itaaliast eestlastest saatjatega luusis ringi,linnukoerad ka kaasas.Tina said kõik veidigi parti või hane meenutavad linnud.Sommidel olid isegi vindid kaasas,lasid lennust hane.Pardiparvele,kes vees sulistas,anti ligi 80 meetrilt tuld,õhku tõustest anti kogupauk,mõni ikka alla pudises ja koerad tuhlasid kui pöörased roos vigaseid prägasi taga ajades.Ajuvaba ja isegi ohtlik tundus see paugutamine.