Paavo Kangur Foto: Arno Saar
Inimesed
28. oktoober 2015, 13:26

Paavo Kangur: kõik eesti tüdrukud olid Joalasse armunud ja mu raamat ongi pühendatud neile (44)

Tänavu aprillis ilmunud raamatu "Jaak Joala: Ka unustuse jõel aeg kord silla loob" autor Paavo Kangur ütleb, et raamat on pühendatud neile "eesti tüdrukutele", kes nüüd on juba 50-60aastased ning võivad selle raamatu läbi meenutada noorusaegu.

Kanguri sõnul asus ta raamatut kirjutama päev pärast laulja surma 25. septembril 2014. "Mul oli huvitav vaadata seda aega läbi estraadilaulja silmade, jään ju minagi sellesse ajastusse," ütles raamatu autor venekeelses veebiväljaandes vecherka.ee.

"Kõik eesti tüdrukud olid Jaak Joalasse armunud. Nad on täna juba 50-60-aastased ning mu raamat ongi pühendatud neile," rääkis Kangur ja lisas: "Kindlasti meenutavad nad oma noorust."

"Jaak Joala: Ka unustuse jõel aeg kord silla loob" on nüüdseks tõlgitud ka vene keelde, kuid kirjastajat sellele veel leitud ei ole. Raamatu autori sõnul "töötas tõlkija Tatjana Martõnova puhtast entusiasmist, ta pakkus peatükke ajakirjale Tallinn (venekeelne kultuuriajakiri Таллинн - toim), kuid sealt öeldi talle ära. Põhjendati sellega, et see lugu ei paku enam huvi", vahendas vecherka.ee.

Kanguri arvates võib venekeelne raamat Jaak Joalast pakkuda huvi nendele venelastele, kes veel mäletavad, kuidas Joala nõukogude estraadil säras. Kangur märkis ka, et Venemaal reageeriti laulja surmale palju kiiremini kui Eestis. Venemaal tehti mitu suurepärast jutusaadet, kuhu kutsuti kohale Joala naised ning räägiti laulja ametlikust ja isiklikust elust.