Foto: Ugala
Film
27. oktoober 2015, 17:28

Ugalas alustab Teatrikino

Ugala laiendab oma tegevust ning avab uues mängupaigas – UBBs ehk Ugala black box´is – Teatrikino. Esimene kinoseanss toimub laupäeval, 31. oktoobril kell 17.00, kus näitamisele tuleb ETV poolt 2005. aastal salvestatud lavastus „Rongid siin enam ei...".

Kui Ugala avas septembris uue teatrisaali, siis kõrge ja järsu tõusuga publikutribüün tekitas paljudes külalistes emotsiooni "nagu kinos oleks". Nüüd saab avanädalal õhku visatud komplimendist reaalsus ning üheks õhtuks muutub UBB kinosaaliks. Teatril on filmiõhtu korraldamiseks olemas nii vajalik helitehnika, suur ekraan kui ka projektor. Kui huvilisi jätkub ja kõik esimese ühisvaatamisega rahule jäävad, tulevad kinoõhtud kordamisele.

Esimese filmiõhtu au kuulub Ugala kullavaramusse kuuluvale lavastusele "Rongid siin enam ei..." (ETV 2005), mis põhineb Urmas Lennuki näidendil ja mille lavastas Andres Noormets. Kunstnik oli Kaari Onni. Mängivad Leila Säälik, Gert Raudsep, Erni Kask, Peeter Jürgens ja Hilje Murel. Režissöör Gerda Kordemets.

Ugala teater valis esimeseks filmiõhtuks just selle lavastuse, sest vähem kui kolme nädala pärast jõuab UBB-s lavale Urmas Lennuki näidend "Ema oli õunapuu", mis on mõtteline kolmas osa triloogiast, mis sai alguse just nimelt 10 aastat tagasi Ugalas esietendunud lavastusega "Rongid siin enam ei ..." ja mille teine osa "Päeva lõpus" esietendus 2008. aastal Rakvere teatris.

Triloogia läbivaks liiniks on vendade Jakobi ja Peteri ning nende koduküla lugu. Jakobi osas on Gert Raudsep, kes mängis seda osa ka lavastuses „Rongid siin enam ei...".