MURETU HIRVEPULL: Kui ikka pole ette nähtud, et võiks hirvepulli maha võtta, siis jääb see tegu ka tegemata. Reeglid on reeglid. Aga ilus minek oli sel muretul loomal küll. Foto: Aldo Luud
Inimesed
26. oktoober 2015, 07:00

"Kuradi kütid, miks te pauku ei teinud? Oleks võinud ju niisamagi lasta, olnuks ajajatel lõbusam!" (16)

Eesti Naisküttide Selts pidas nädalavahetusel Viljandimaal Rimmus jahipäeva, kütina kaasas ka üks mees ning neli jahikoera.

Eesti Naisküttide Selts pidas nädalavahetusel Viljandimaal Rimmus jahipäeva, kütina kaasas ka üks mees ning neli jahikoera.

"Kas mittetütarlapsed võivad ka end kirja panna?" kostab üle Rimmu küttide jahimaja esise platsi. Paik on oranživestilisi naisi-mehi pilgeni täis. On jahipäev. Täpsemalt: Eesti Naisküttide Seltsi jahipäev. "Täna aitavad poisslapsed tütarlapsi," kõlab nimekirjade tegemise aegu. Sel jahil on peategelasteks küll naiskütid, kuid kohalikud jahimehed annavad naistele abi igal moel: sõidutavad punktist punkti, juhatavad jahti, osalevad ajus ja toetavad välismaalt tulnud osalejaid kütiliinis.

Tõsi, naistega koos pääseb kütiliinile üks mees – Gregor Sloveeniast. Viimati käisid naiskütid Sloveenias metsseajahil ning Gregor oli seal jääger. "Tegime Gregorile nüüd vastuteene ja kutsusime ta meie jahile," selgitab kütt Triin Roostfeldt.

Edasi lugemiseks: