Kristina Kuusk võitis MK-etapil teise kohaFoto: Augusto Bizzi
Vehklemine
24. oktoober 2015, 21:00

Karjääri kõrgeima MK-koha teeninud Kuusk: praegu pole emotsioonid kohale jõudnud!

Legnano MK-etapil elu kõrgeima MK-etapi tulemuse ehk teise koha teeninud epeevehkleja Kristina Kuusk tõdes, et on siiamaani äraolevas seisundis. "Praegu pole see kõik veel kohale jõunud, küll see vaikselt tuleb," tõdes ta.

Eelmisel aastal naiskonnast välja jäetud Kuusk näitas finaaliski tippklassi vehklemist, kaotades hiinlanna Yiwen Sunile ühe torkega, 14:15. 

64 parema hulgas alistas ta torgetega 12:11 venelanna Tatjana Gudkova, seejärel hiinlanna Yujie Suni 4:2, kaheksandikfinaalis lõunakorealanna Lam Shin A 6:5 ja veerandfinaalis USA vehkleja Katarzyna Trzopeki 15:8. Poolfinaalis oli ta üle 11:10 venelanna Violetta Kolobovast. 

Kas mõneti aitas ka see, et tal polnud midagi kaotada? "Ma ei hakanud endale pingeid peale panema, et mis, kus ja kes mind edestab. Kõige hullem oli vast esimene matš, kogu värinast ja krambist üle saada. Edasi proovisin mitte mõelda - läksin ja vaatasin, kuhu jõudsin. Finaalmatš käis üsna kiiresti. Korralik madin oli!"

Homsel naiskonnavõistlusel Kuusk siiski kaasa ei tee - peatreener Kaido Kaaberma otsusel on seal Erika Kirpu, Irina Embrich, Katrina Lehis ja Julia Beljajeva.