Vanabändi proov. Pildil vasakult Villem Sarapuu, Laura Prits, Marie Vaigla ja Elina Hokkanen.Foto: LAURA OKS
Saund
24. oktoober 2015, 13:27

Noortebändi eelmiste aastate finalistid – kellel purunes finaalis kitarrikeel, kes kaotas kitarri üldse ära

Lavale minekuni oli neli-viis minutit aega ja meie bassimees ei leidnud enda kitarri üles, meenutab eelmise aasta Noortebändi võitjabändi Innersoundi laulja Elina Hokkanen ärevaid hetkeid konkursi eelvoorus.

„Tartu eelvoor oli meie jaoks esimene Noortebändi konkursil olev etteaste. „Neli-viis minutit oli aega, meie kord oli lavale minna. Tuli meie bändi basskitarrist Karl Tammaru ja küsis, kus tema kitarr on. Jan Kulbin, meie trummar, ei mäletanud, kuhu ta selle pannud oli," meenutab Elina.

"Geinalistide klubi backstage, kus esinemine toimus, oli nii pisike. Seal olid teiste bändide pillid ka, neid oli nii palju, et Karl ei leidnud enda oma üles. Hakkasime kõik neljakesi higistama, et kus kohas Karli pill on. Me ei saa ju lavale minna, kui meil basskitarri pole! Viimasel hetkel leidsime basskitarri hoopis Genialistide klubi köögipoolelt. Ju me ise unustasime ta sinna."

Laura Prits ansamblist Ziggy Wild mäletab samuti, kui närvis ta 2013. aastal Noortebändi finaalis üles astudes oli. „Ma mäletan, et läksin lavale kinniste juustega," kirjeldab ülikoheva ja suure soenguga Laura. „Lugu hakkas pihta ja ma pidin juustest leopardimustriga salli välja tõmbama ja selle mikrofonistatiivi külge siduma. Pidin jätma mulje, et ma olen kõigest üle."

"Mäletan täpselt seda, mida ma sel hetkel tundsin. Ma olin nii närvis ja jalg reaalselt värises all. Hiljem videot vaadates ei paistnud see aga välja." Laura sõnul neil õnneks äpardusi laval ei juhtunud. „Kuigi mingil hetkel läks vist kitarrikeel katki," meenub talle siiski. Ziggy Wild oli Noortebänd 2013.

Nii Elina kui Laura kinnitavad, Noortebändi konkurss muutis nende elu. „Noortebändi konkurss käib kogu aeg meediast läbi, et mis see on ja mida see annab. Aga Noortebändi tiim jääb sinu kõrvale ka pärast seda konkurssi, kui ainult neid suhteid hoida," seletab Laura. „See on igati hea konkurss enda näitamiseks," lisab ka Elina.

Nii Elina kui Laura astuvad tänavusel Noortebändil üles Vanabändi koosseisus, mis ühendab kaheksat varasematel aastatel edukalt Noortebändil osalenud muusikut.