KLÕPS JA KÄIMA! Viimasel ajal on tekkinud palju ­legaalseid võimalusi mugavaks spontaanseks filminautimiseks, mis rahakotti suurt auku ei söö. Kui pilt ka tuleb arvutisse, tahvlisse või telefoni, saab selle sageli juhtida telerisse, et filmi suurelt ekraanilt vaadata.Foto: Vida Press
Film
24. oktoober 2015, 07:00

Milleks piraatlus? Võimalusi on veel! (6)

Kuidas saab ausal moel kodust lahkumata tasuta või paari euro eest filme vaadata?

Kuidas saab ausal moel kodust lahkumata tasuta või paari euro eest filme vaadata?

Kõiki huvipakkuvaid filme lihtsalt ei jõua kinno vaatama. Telesse tulevad need hilja ja reklaamipausid häirivad. DVD-d osta ei raatsi, kui ei tea, mida film endast kujutab. Mõnus oleks just endale sobival hetkel teha paar hiireklõpsu ja vaatemäng lähekski ekraanil käima. Õnneks on koduseks spontaanseks ja rahakotisõbralikuks filminautimiseks omajagu täiesti seaduslikke võimalusi.

Filmipiraatluse kahjuks kõnelevad nii eetika, suur arvutiviiruste risk kui sageli ka videote kehv kvaliteet. Ajastul, mil filmielamusi saab täiesti seaduslikult püüda paari euro eest või sootuks tasuta, kaotab selline sahkerdamine oma mõtte. Argument pole seegi, et voogedastusgigant Netflix ei ole oma haaret veel Eestile laiendanud – siinsete alternatiivide puuduse üle kurta ei saa.

Edasi lugemiseks: