Dr Stephan Domenigi raamat "Aluseline toitumine. Hämmastav 14päevane dieet ja mõtestatud söömiskava" (kirjastus Pegasus)Foto: Silja Paavle
Raamat
16. oktoober 2015, 16:42

Katseta keha tervendamisel aluselist toitumist (6)

Fakt, et mida ja kuidas me sööme, mõjutab ka me tervist, ei tohiks tänapäeval olla üllatuseks kellelegi. Seejuures rõhutakse äärmuste asemel tasakaalu leidmisele.

pH-teooria järgi on maailmas olemas vaid üks haigus ja see on keha ülihappelisus. Happelisuse tasakaalustamiseks peab sööma seega aluselisi jääke tekitavaid toiduaineid, mis aitab organismil hapetest vabaneda ja saada nii terveks, üleliigsest kaalust ja ka väsimusest lahti.

Ka kirjastuse Pegasus välja antud Stephan Domenigi raamatu "Aluseline toitumine. Hämmastav 14päevane dieet ja mõtestatud söömiskava" järgi on tasakaalu leidmise võtmeks aluselise ja toidu suhe, mis peaks olema kaks ühele.

Neile, kes seda teooriat enda peal katsetada soovivad, on raamat hea abimees.

Raamatus on välja toodud märgid, mis viitavad, et su organism on liiga happeline ning põhjendused, miks seesugune ravikuur ette võtta. Raamatust saab toiduvalikute tegemiseks ülevaate happelistest ja aluselistest toidurühmadest. Veelgi põhjalikumaks minna soovijaile on raamatus avaldatud 14päevase aluselise ravikuuri menüü päevade kaupa koos retseptidega.

Raamatu autor on enda väitel esimest korda silma pannud aluselise ravikuuri kliiniliselt katsetatud põhimõtteid ning kinnitab, et see on lihtne moodus ainevahetuse korrastamiseks tervislikuma aluselise menüü ja teadliku söömisrutiini loomisega, kaloreid lugemata ja dieedinippe järgimata. Kõlab ju hästi?

Ning arvestades fakti, et see ravikuur lubab parandada enesetunnet, olla füüsiliselt ja vaimselt vilkam, õnnelikum ning kaotada ka kaalu, pole selle raviviisi katsetamisele küll mingeid vastuväiteid.