Inimesed

Perestroika: miilitsad norisid sinimustvalge riietuse kallal ja Lasnamägi kerkis mühinal (10)

LISA KOMMENTAAR

.16. oktoober 2015, 14:19
Praktilisema külje pealt võiks ju ka võrrelda maa rajoonide elanikkonna tollast elatustaset, võimalusi, tänase päevaga! Mündil on siiski kaks külge.
Mimoos16. oktoober 2015, 12:55
Nõuka ajal valmistasin konkursiks kudumeid. Žürii pidi minestama kui minu sinimustvalget meeste kampsunit nägi. Õnneks pääsesin vaid verbaalse nahatäiega, kuna sinine polnud päris lipu-sinine. Üks tark juhtis õnneks sellele tähelepanu.
Minu 16. oktoober 2015, 11:30
noorus NSVL.Koutav aeg.Lopetasin keskkooli 1987.Ruuduline koolivormiseelik tuli 1983 .Seda Anti väljavalitud lastele. Koolivorm???Ema oli postiljon,. Mäletan , et oli aeg, kus ajalehti, ajakirju sai ka tutvuste teel, oli limiit!No need kes muudkui siit ja sealt leti alt kaupa said, nendele oli NSVL lagunemine suur tragöödia ja need inimesed ei saagi sellest ule!minu Soov oli lahkuda kõikidele võrdselt, ühiskonnast . Ja unistus saigi teoks!Idiootne riik oli ja veel lollimad olid käsutäitjad.
Tegelikult laisad miilitsad isiklikult olid täiesti ükskõiksed- nendes valdkondades.16. oktoober 2015, 10:05
Kõige kõvemad tegijad olid "rahvuslikud" kommunistid. Näiteks Tartu kompartei huht I.Toome kaebas Keskkomiteesse,et linnas KGB ja prokuratuur ei tee midagi nõukogudevastse elemendi ohjeldamiseka.Pärast seda tulidki protsessid Nikluse jt.suhtes. Partorg Maruste kaebas Keskkomiteesse,et Eesty Raamatu juriidilise kirjanduse korrektor A.Kuningas kiusab juriste-mkommuniste ja tõmbab nende käsikirjadest maha Lenini ja Brežnevi tsitaadid,mille tagajärjel raamatute maht vähenevat kolmandiku võrra.Kuningas seletas,et meie juristid lugevat neid tegelasi originaalis jne. Kuningas muidugi koondati... Olgem nendes küsimustes objektiivsemad.
Jänedal 16. oktoober 2015, 09:18
viis rahvamalevlane Toomingas sinimustvalge armastajad otse Paide miilitsajaoskonda , kust mõnda meest kohe tagasi ei lastudki . Kui Toompeal juba sinimustvalge masti tõmmati , sai Toomingast Lehtse valla politseikonstaabel .
????16. oktoober 2015, 08:51
Ajaloo spiraal on jälle tagasi- tegelikust olukorrast teatud asjades vaikitakse, rääkida tuleb jälle läbi lillede. peavoolu partei propaganda meenutab NLKP võtteid,....
hüvitusised pa..akokkukeerjatele, keda tuleb ülistada, kui ustavat eurokomunisti.16. oktoober 2015, 08:39
Mis nüüd siis muutunud on rahvusena end nimetada ei tohi oled viha kõneleja, hirmunu, lollakas, ekrelane, eliidu vaenlane, pri katus on sissetungiatele.
Juudid helmed võivad end nimetada eestlasteks...16. oktoober 2015, 10:16
..saivad eesti natsionalistidena lausa parlamenti, Baskin oma naljadega jäi kaugele maha .Huvitav mille üle need kosher tegelased veel virisevad ??
Samas..16. oktoober 2015, 08:13
..ostsin abikaasale 1975.a. Tallinnas poest sinimustvalge värvidega triiksärgi,oli Poola kaup.Nii kummaline,kui see ka polnud,aga oli müügis-muidugi nailonist.Hoidsime seda alles aastaid.
seda17. oktoober 2015, 09:18
et raudttee töölisvarustuse osakonna poodides trehvas ka aeg-ajalt lätis toodetud sinimustvalgeid sokke nägema.