Video: Mari Luud
Inimesed
14. oktoober 2015, 17:52

Eurovisioni võitja Måns Zelmerlöw: eesti keel on väga raske! (3)

Måns Zelmerlöw, kes võitis tänavuse Eurovisioni lauluvõistluse oma looga “Heroes” esineb täna õhtul klubis Factory, kuid leidis enne seda aega ka mitmeteks intervjuudeks.

Mõni nädal tagasi paljastas mees, et tahab Eestis esinedes laulda ka üht kohalikku laulu. “Ma mõtlesin, et laulan Urban Symphony 2009. aasta Eurovisioni lugu “Rändajad”, aga ma ei suutnud seda ära õppida,” tunnistab Zelmerlöw. Siiski on tal meeles üks teine eestikeelne laul – Veljo Tormise “Ühte lugu tahaks laulda”, mida mees on kunagi meeskooris laulnud ja nimetab oma lemmikuks koorilauluks. Eesti keele kohta ütleb Måns aga, et see on väga raske. “See ei sarnane mitte ühelegi keelele, mida ma oskan. Ei inglise, rootsi, prantsuse ega saksa keelele. See on täiesti teie oma keel,” muigab ta.

Måns on juba pisut üle kolme nädala Euroopas ringi tuuritanud, esinenud praeguseks umbes 20 linnas ning mõned ootavad veel ees. Mees kinnitab, et tuuribussiga rändamine pole üldse glamuurne. “Bussiga reisimine on palju odavam. Seal  on väga kitsas. Meid on bussis 11 kutti ja kotid on igal pool,” paljastab ta pisut artistielu köögipoolt. 

Reisides ei igatse eurolaulik oma voodit või kodust õhkkonda, vaid hoopis oma koera Messit. “Ma tõesti igatsen teda. Ma pole oma koera mitu nädalat näinud ja ma vihkan seda.” Kui laulja tuuril on, hoolitsevad tema koera eest sõbrad ja ekskallim. “Meil on ühine hooldusõigus.”

Vaata videost, mida rääkis Måns tuurist, naisfännidest ja mida tal on öelda eestlastele. Ja muidugi tule õhtul kontserdile!