NÄITLEJA VÄINO AREN: Õnne 13 seriaalis Krissu, Kristjan.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
19. aprill 2023, 14:16

Artikkel ilmus esmakordselt 10.10.2015

ÕL ARHIIV | Väino Aren: „Olin üle 60 aasta Estonias ning keegi ei teadnud mind. Aga nii kui „Õnnes“ ekraanile ilmusin…“ (25)

"Olin üle kuuekümne aasta Estonias ning 1960.–70. aastatel paljudes lavastustes peaosades, aga keegi ei teadnud, kes see Väino Aren on. Aga nii kui "Õnnes" ekraanile ilmusin, hakkasid mind õige pea taksojuhidki tervitama," ütleb Väino Aren, keda igal nädalavahetusel "Õnne 13" vahendusel ekraanilt näeme. Juba 22 aastat.

Olete sündinud Palal, kuid varajane lapsepõlv möödus Kiviõlis. Mida te sellest ajast mäletate?

Palal olen ma sündinud sellepärast, et ema õde oli seal ämmaemand. Kui ma ilmale hakkasin tulema, löödi õde ja vend teise tuppa, suure toruga His Master’s Voice’i grammofon pandi mängima ning Aleksander Arder laulis

„Küll ülespidi mäe, küll alaspidi mäe“. Pärast teatati õele-vennale, et teile sündis vennake. Kiviõlisse kolisime me aga isa töö tõttu, kes sai sinna ühes tehases tuletõrjekompanii ülema koha, ema sai aga sööklasse kokaks. Kiviõlist edasi kolisime korraks Rakverre ning siis juba 1944. aastal Tartusse, kuhu jäin 1950. aastani, kuni tulin juba Estoniasse.

Kui palju te kümneaastase poisikesena saite osa sõjakoledustest?

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99