KILLUKE KUULSAST AJALOOST: 80ndate keskpaigas sündinud Rosta Aknad 1987. aastal omaaegsel kuulsaimal muusika­üritusel, Tartu muusikapäevadel. Peeter Volkonski kõrval akordioniga on kadunud dirigent Tarmo Leinatamm, kelle mälestus Kuulsuste Kojas samuti jäädvustamist väärib.Foto: Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum
Inimesed
5. oktoober 2015, 07:00

"Kuulsuste Kojaga on mitu muusikut oma südant valutanud." (3)

Eesti levimuusika ajaloo jäädvustamist alustati Kuulsuste Koja ja suurnäituse rajamisega 

Eesti levimuusika ajaloo jäädvustamist alustati Kuulsuste Koja ja suurnäituse rajamisega 

"Meelis Punder annetas fotod, Airi Allvee ühe väikese pilli nimega kazoo. Tõnis Mägi andis oma kultuuritööpreemia medalid ja Ivo Linna lubas üles otsida sinise pintsaku, millega ta Eurovisioni lauluvõistlusel käis," räägib Eesti Muusika Kuulsuste Koja projekti eestvedaja Risto Lehiste, mis neil juba muusika lähiajaloo jäädvustamiseks olemas on.

Eesti teatri- ja muusikamuuseum plaanib Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks 2018. aastal avada Eesti levimuusika ajaloo suurnäituse ning samal ajal siis ka Eesti Muusika Kuulsuste Koja. "Mitu muusikut on sellega oma südant valutanud. Meie muuseum on selle nüüd endale ülesandeks võtnud, et oleks kindel vastutaja," räägib Risto Lehiste suurejoonelisest plaanist.

Edasi lugemiseks: