Oktoberfesti kuningas on austerlane Georg Mayrhofer.Foto: Vida Press
Maailm
3. oktoober 2015, 08:00

Oktoberfesti kuningas on austerlane Georg Mayrhofer (1)

Münchenis lõpeb homme maailma suurimaks rahvapeoks peetav värvikas õllefestival Oktoberfest, mis tänavu toimub 182. korda.

Meedia on ristinud Oktoberfesti kuningaks 51aastase austerlase Georg Mayrhoferi ehk Wiesnschurli , kes käib Müncheni õllefestivalil alates 1983. aastast. Kui paar esimest aastat välja arvata, siis on Mayrhofer Oktoberfestil alati viibinud kõik päevad. Neid on aga aastast sõltuvalt 16–18. Vastupidamiseks on Mayrhoferi sõnul vaja raudset distsipliini.

Esmalt on vaja lõuna ajal kõht korralikult täis süüa ning alles seejärel õllejoomisega alustada. Mayrhofer kulutab Oktoberfestil tavaliselt umbes 4000 eurot. Palju see tema arvates ei ole, sest samas suurusjärgus maksab ka puhkus Kariibi mere saartel. Arvestades Mayrhoferi teeneid, on talle Oktoberfestil eraldatud kindel laud, mille taga ta saab sõpru, tuttavaid ja fänne vastu võtta.

Tema õllejoomisrekord Oktoberfestil pärineb 1994. aastast, kui ta tarbis 111 liitrist kannu õlut. Ühtlasi peab Mayrhofer Oktoberfesti kohta populaarset blogi, mida aitab kirjutada sekretäriks palgatud Katharina.