James Duigani teos "Puhas ja tervislik dieet" (kirjastus Pegasus)Foto: Silja Paavle
Raamat
2. oktoober 2015, 16:25

Saledaks rahvusvahelise menuki toel (1)

Iga inimese keha tahab saada saledaks ehk olla sihvakas, kerge, tugev ja energiline. Põhjus on lihtne – inimeste kehad ongi kavandatud olema oma loomulikus olekus saledad ja terved.

Küllap see on ka põhjus, miks dieedid ja üleliigsetest kilodest vabanemine on inimeste jaoks läbi pikkade aastakümnete olnud üheks meeliköitvamaks teemaks.

Neile, kes sellel teel samme astuvad, on tänuväärseks abimeheks ka maailmakuulsa tipptreeneri James Duigani raamat „Puhas ja tervislik dieet" . Esmakordselt 2010. aastal ilmunud raamat tõlgiti eesti keelde esmakordselt kirjastuse Pegasus eestvedamisel.

Raamat on üles ehitatud Clean & Lean meetodile, mis selle autori Duigani kinnitusel võib töötada igaühe puhul, on kerge ja teostatav. Ehk kõik töötab selle nimel, mida inimesel on vaja, et elada õnnelikku ja täisverelist elu. Muide, seda meetodit on Duigani käe all katsetanud ka hurmur Hugh Grant.

Raamatust leiavad huvilised ohtralt infot kasulike ja kahjulike toitainete kohta, kahe nädala avamenüü ja tervislikud toiduretseptid, lihtsa ja arusaadava treeningkava ning hulgaliselt nippe ja nõuandeid, kuidas organism tervisliku toidu abil puhastada ja seejärel lihtsate harjutuste abil saleneda ning Clean & Lean'i meetodi järgijaks jääda.

Raamat on igati käepärane kasutada. Palju infot on esitletud tabelites, mis võimaldab huvipakkuvate toitainete sobivusega kiiresti tutvuda ning võrrelda seda ka alternatiividega. Näiteks saab tabelist teada, et keha jaoks parim on toksiinide- ja saasteainevaba Himaalaja sool, hea on ka Keldi mineraalsool, mis sisaldab 82 tervisele mineraalainet. Halvaks valikuks on aga lauasool, milles on vähe mineraalaineid ning mis võib põhjustada veepeetust. Teosest leiab ka hõlpsasti kasutatavaid kiireid ilunippe ning treeningkavasse sobivad harjutused on lisatud pildimaterjaliga ehk tehtavad ka koduses keskkonnas.

Nagu kinnitab rahvusvahelise menuki autor Duigan: kõik on lihtne. Tuleb vaid endasse uskuda ning keskenduda oma tervisele. Siis hakkab kaal langema, sa tunned end energilisema ja õnnelikumana.