Foto: Ülo Josing/ERR
Tele
1. oktoober 2015, 09:53

FOTOD | "Piip ja Tuut köögis" kutsub lapsi ja nende vanemaid kokkama!

Reede õhtuti kell 18 ootavad ETV2 vaatajaid telerite ette klounid Piip ja Tuut, kes õpetavad lastele kokakunsti saatesarjas "Piip ja Tuut köögis". Ikka selleks, et lihtne toit maitsev oleks, et seda ise teha oskaks ja kõht endal ja lastel täis saaks.

Söögitegemise lusti segavad kokku Piip ja Tuut ise. Et aga klounide sekeldused pliidi ääres vaaritamist päris vussi ei keeraks ja et väikesed kokakunstihuvilised ka ise kodus kõike järele proovida saaksid, hoiab nuga õigesti käes ja toidutegemist õigel temperatuuril kokk Marek.

"Söögitegemine ei pea olema tüütu, vaid leidlik, põnev ja miks mitte ka seltskondlik tegevus," ütles algava saate toimetaja-produtsent Margus Saar. "Piip ja Tuut annavad ühelt poolt hoogu ja mängulisust ning Marek Demjanov oma tasakaalukal moel tutvustab kokakunsti põhitõdesid. Eks me looda, et lapsed hakkavad isepäi kööki kippuma ja seal sugugi nälga ei jää," rääkis Saar.

Potti ja pannile pannakse kolm sõpra peet, porgand ja kapsas, meistrite jook piim, naermaajav sibul ja muud vahvat ja tervislikku kraami. Esimene saade on pisarakiskujast sibulast.

Saatest leiab alati retsepti, kõik vajalik on ka kodulehel kirjas.

Saate laulud lõi Jarek Kasar. Pliidi ääres toimetavad Toomas Tross ja Haide Männamäe ja kokk Marek Demjanov. Sarja režissöör on Salme-Riine Uibo, toimetaja-produtsent Margus Saar.

12-osaline saatesari "Piip ja Tuut köögis" on ETV2 eetris reedeti kell 18 alates 2. oktoobrist.