«Presskannus filterkohvi kasutades kipub osa peene jahvatusega kohvi ka joogi sisse jääma.» Kohviekspert Ain KaljumäeFoto: Erik Riikoja
Inimesed
1. oktoober 2015, 07:00

Kohv: kõige paremini saad maitsed kätte tassi põhja tehtud pätikohvist (3)

1. oktoober – rahvusvaheline kohvipäev

1. oktoober – rahvusvaheline kohvipäev

"Robusta on mõrum ja Araabika hapukam," toob kohviekspert Ain Kaljumäe välja maailma kahe põhikohvisordi peamise erinevuse. Sõltumata isiklikust margi eelistusest, saab hea joogi vaid siis, kui kohv on värske ja jahvatus vastab valmistusviisile.

Kuna esimesena jõudsid meieni Soome kohvid, siis harjusid eestlased neid ka jooma, aga koos espressomasinate tulekuga on eestlaste kohvimaitse senistelt hapukatelt kohvidelt liikunud pigem rootslaste natuke mõrumate poole, tõdeb sõltumatu kohviekspert Ain Kaljumäe. 11 aastat tagasi Itaalias kohvimeistriks õppinud mehel endal üht konkreetset lemmikmarki polegi.

Edasi lugemiseks: