Europe'i solist Joey Tempest (keskel), basskitarrist John Levén (vasakul) ja soolokitarrist John Norum.Foto: Arno Saar
Galeriid
30. september 2015, 07:36

RAJU GALERII | Europe näitas mikrofonišõud ja lubas eesti keeles: "Me näeme veel!" (4)

Eile õhtul andis Rock Cafés oma esimese Eesti kontserdi 80ndate üks edukamaid rokkbände Europe. Hoolimata sellest, et Rootsi ansambel asus tegutsema kolm ja pool aastakümmet tagasi, olid mehed väga krapsakad – iseäranis solist Joey Tempest, kes žongleeris osavalt mikrofoniga ja tantsis mikrofonijalaga.

Vahepeal näis, et ta on statiivist lahutamatu – küll keerles laulja selle ümber ja tõstis seda oma pea kohale, küll tegi sellega õhus ringe, korra lausa kümme korda järjest.

Samuti andis Joey esimeste ridade publikule kätt, laskudes selleks isegi lavalt alla, ning nii tema kui ka soolokitarrist John Norum lasid eespool olijatel õige lähedalt vaadata, kuidas nad kitarri sõrmitsevad.

Täis tulnud rokiklubis oli kuulajaid nii 20. kui ka 60. eluaastates. Kontserti alustas 80ndatel rahvusvaheliselt tuntuks saanud, 1993. aastal laiali läinud ja kümme aastat hiljem taasühinenud bänd uue albumi nimilooga "War of Kings". Tõeliselt käima läks publik kolmanda loo "Superstitious" ajal. Vaheldumisi viimase aastakümne materjaliga ei jäänud kõlamata hitid "Carrie", "Sign of the Time", "Let the Good Times Rock", "Rock the Night" ja "Final Countdown", mille punt esitas loomulikult viimase loona.

Kontserdil näitas laulja Joey, et on ära õppinud eestikeelsed sõnad „äge“ ja „aitäh“. Publiku tunnustava aplausi peale teatas ta bändikaaslastele: „Näete, ma olen selles päris hea, me peaksime siia kolima!“

Keeleüllatused polnud sellega läbi. „Me näeme veel!“ teatas Joey lavalt lahkudes kõigi kontserdiliste rõõmuks sulaselges eesti keeles. Varem oli ta juba inglise keeles lubanud, et nüüd, kui Eestis käsi valgeks tehtud, tulevad nad kindlasti tagasi.

Plusspunktid selle eest, et bassimees John Levén eestimaist eelistas ja laval Saku Originaali rüüpas.

Kokku pakkus Europe eesti publikule tunni ja kolmveerandi jagu kontserdielamust.