Burkhard Bohne, Renate ja Fridhelm Volki, Renate Dittus-Bäri raamat "Maitse ja ravimtaimed ihule ja hingele" (Kirjastus Varrak)Foto: Silja Paavle
Raamat
29. september 2015, 18:05

Loodus pakub maitseelamusi ja aitab terveneda

Viimasel ajal püüdlevad ka tehnikaajastu trendikad inimesed tervislikuma ja looduslähedasema elu poole ning taasavastavad paljusid vanu häid maitse- ja ravimtaimi.

Et see taasavastamine oleks veidi lihtsam, on tervitatav hiljaaegu lettidele jõudnud uus raamat "Maitse- ja ravimtaimed ihule ja hingele". Kirjastuse Varrak eestvõtmisel saksa keelest tõlgitud teost ei maksa peljata – ka Saksa kultuuriruumis on taimeravi olnud aastatuhandeid au sees ning kasutusel samamoodi kui meilgi. Raamatus käsitletud taimed on leitavad ka Eestis.

Ühtekokku leiab raamatust "Maitse- ja ravimtaimed ihule ja hingele" 130 erineva taime sõnalist ja pildilist tutvustust. Kompaktne ja lugejasõbraliku ülesehitusega raamat annab praktilisi nõuandeid taimede kasvatamise, hooldamise ja soovitatavate korjamisaegade kohta. Raamatust saab vastused küsimustele, millist mõju avaldavad taimed inimorganismile ja kuidas on neid kõige parem säilitada. Sellest leiab ka uusi ja vanu häid ravinippe ning palju moodsaid retsepte nii toidulaua rikastamiseks kui nahasõbraliku kosmeetika valmistamiseks.

Igatahes on tegu mõnusa kaaslasega taimede avastamise ja tundmaõppimise teel. Et värsked maitsetaimed on neis sisalduvate vitamiinide, mineraalide, eeterlike õlide, mõru- ja parkainete tõttu organismile vajalikud, lisades samal aja roogadele maitset, aroomi ja vürtsikust, ei maksaks selle avastamisega oma tervise nimel väga kaua oodata. Seda enam, et päris paljusid taimi kannatab korjata veel ka sügiskuudel.