Foto: Allfilm (facebook.com/ThePoetAndTheSpy)
Film
28. september 2015, 13:28

VIDEO | Algasid Toomas Hussari filmi "Luuraja ja luuletaja" võtted (1)

Toomas Hussari teine täispikk mängufilm "Luuraja ja luuletaja" on kurbnaljakas põnevuslugu alkohoolikust luureametnikust Gustav Tukist, kelle üksluisesse ellu sekkub kaunis mustlanna. 

Paraku osutub naine vene agendiks. Kui armunud mees satub kokku luuletaja Miku Tähniga, kelle vaba vaimu ei pärsi distsipliin ega riigitruudus, siis hägustub luuraja mõistus täielikult. Gustav Tukk võtab end kokku ja otsustab hüljata mustlanna, kuid luureteenistus peab otstarbekaks kuramaaži jätkamist.

See viib asjaosalised ummikseisu, sest lojaalsus nõuab ohvreid. Lõpuks on nii, et keegi ei tea, mida keegi teab.

Peaosi mängivad Jan Uuspõld, Rain Tolk ja Lana Vatsel. Kõrvalosades Ivo Uukkivi, Priit Võigemast, Pääru Oja, Peeter Jalakas jt. Filmi stsenarist ja režissöör on Toomas Hussar, produtsent on Ivo Felt, operaator Rein Kotov, kunstnik Kristina Lõuk, kostüümikunstnik Kristiina Ago, grimmikunstnik Liisi Roht. Filmi toodab Allfilm koostöös Horvaatia stuudioga Nukleus Film.

Võtted kestavad 5. novembrini, esilinastus on planeeritud tuleva aasta 22. septembriks.

Filmi eelarve on umbes 670 000 eurot, toetajad Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital, City Motors, A. Le Coq, Baltika ja Nolte, filmi meediapartner on TV3.