Merlyn Uusküla Dinner in the Sky'lFoto: MARI LUUD
Saund
25. september 2015, 16:40

Merlyn Uusküla: "Olen rohkem helilooja kui sõnademeister" (21)

Kuigi lauljatar Merlyn Uusküla peab end osavamaks viisi loomises kui sõnade kirjutamises, usub naine, et kirjutas hiljuti oma elu parimad laulusõnad.

"Pärast selle loo kirjutamist eelmisel aastal oli võimas tunne, et tegemist on parima looga, mille kunagi kirjutanud olen," räägib Uusküla oma peagi ilmuva singli "Mälestustes tuul" kohta. Lauljatari sõnul on Aapo Ilvesega kahasse kirjutatud lugu juba kujunenud tema sõprade ja fännide lemmikuks.

"Aapoga on meil alati koostöö väga hästi sujunud, olene samal lainel. Ta saab aru, mida temalt oodatakse, on kiire ja täpne," kiidab naine andekat kirjameest. "Ta on samasugune ööloom nagu mina. Saatsin Aapole enda esialgse variandi ja tema kohendas kogu teksti paremaks ja tegi juurde teise salmi. Ta ütles, et läheb teeb ühe teravama joogi ja vaatab kuidas inspiratsioon on. Tunniga olid sõnad mul postkastis. Ju tähed soosisid loomet."

Uusküla räägib, et vahel tuleb sõnu veel mitu korda kohendada. "Pärast sõnade saamist laulan loo läbi, vahel on vaja mõnda sõna muuta, kuna viisiga teatud sõnad ei kõla. Siis teeme väiksed uuendused ja saame lõplikud sõna paika."

"Eks enda lugu on ikka enda lugu," räägib lauljatar, et enda kirjutatud lood lähevad talle siiski kõige rohkem hinge. "Samas olen esitanud ka väga palju teiste loomingut, kõige rohkem Vahur Valgmaa oma. Arvan, et ka teiste lugusid lauldes on võimalik endast sinna palju panna ja hing sisse tuua."