Herkki RuubelFoto: Erakogu
Toiduuudised
25. september 2015, 15:14

Vaata, kes saab Pädaste mõisa uueks peakokaks! (2)

Alates oktoobrist asub neljal korral Eesti parimaks restoraniks valitud Pädaste mõisa restorani Alexander peakokana ametisse eestlane Herkki Ruubel, kes hoolimata noorest east omab laialdast kogemust nii kodumaa kui välisriikide tippköökide eesliinilt.

Pädaste mõisa hotelli- ja restoranipidaja Martin Breuer iseloomustab Herkki Ruubelit kompromissitu töötahte, loomingulise ja kirgliku kokana, kes on omandanud peensusteni nii klassikalise kui ka Põhjala kulinaariakeele.

"Andekas ja kõrgete professionaalsete oskustega chef vajab temas peituva loovuse, oma sisemise kire valla päästmiseks kolme komponenti: inspireerivat keskkonda, parimat võimalikku toorainet ja andunud meeskonda. See kõik ootab Herkkit Pädastes," sõnas Breuer.

Herkki Ruubeli sõnul inspireerivad teda erinevad tehnikad nagu marineerimine, kuivatamine, hapendamine, soolamine ja kääritamine – kõik Põhjamaa köögile harjumuspärased võtted. "Nõustun nendega, kes leiavad, et tegelikult on kõige kõvem peakokk emake loodus, seega lasen oma toitudes kvaliteetsel toorainel ja loomulikul maitsel enda eest rääkida," sõnas Ruubel.

Ta on muuhulgas töötanud Kopenhaagenis neljal korral maailma parimaks tunnistatud restoranis NOMA, Londonis Claridge'i luksushotellis asuvas Michelini tärniga pärjatud Gordon Ramsey restoranis ning Eestis Tõnis Siiguri käe all, kes täna juhib restorani NOA.

Uue peakoka juhtimisel jätkab Pädaste mõisa köögis tööd rahvusvaheline noorte ja andekate kokkade meeskond ning mõisa metsaandide koguja, kes kannab hoolt, et parim tooraine Muhu saare metsadest, põldudelt ja aasadelt leiab tee kööki.

Pädaste Mõisa senist peakokka Yves Le Lay'd ootavad ees uued väljakutsed. "Yves hoidis Põhjala saarte köögi lippu kõrgel. Oleme tänulikud maitseelamuste eest, mida ta Pädastes viimaste aastate jooksul pakkus ja soovime talle edu" sõnas Breuer.