Foto: Laura Oks
Inimesed
24. september 2015, 15:48

Kristel Aaslaid peab enda eeskujuks John Lennonit (6)

"Tal on väga hea sõnakasutus, väga lihtne, aga tabav. Mulle meeldib tema stiil," räägib lauljatar Kristel Aaslaid, et John Lennon on sõnade kirjutamise osas talle eeskujuks.

Kristel Aaslaid ütleb, et peab end keskmise suurusega John Lennoni fänniks. "Lapsepõlves oli Beatlite muusikat mu elus päris palju, sest mu isa on suur Beatlite fänn," meenutab Aaslaid. "Kui isa välismaal käis, siis tõi plaate."

Nüüd tuleb Kristelile isa Beatlite lembus kasuks, kuna lauljatar astub oktoobris koos teiste artistidega üles John Lennoni 75. sünnipäeva kontsertidel.

"Isa on mulle laulmise juures väga palju toeks olnud," kinnitab Kristel. "Kui mulle see pakkumine tuli, siis see oli mõnes mõttes väike kingitus isale. Just tema pärast võtsin selle pakkumise vastu. Lisaks on Lennoni lood kõik väga head ja ta oli äärmiselt andekas muusik. Laulud on väga hea sõnumiga ja hästi kirjutatud – selliseid lugusid on alati mõnus laulda."

Kristel möönab, et kuna on viimasel ajal üldiselt elektroonilisse muusikasse sukeldunud, on lapsepõlvelemmikud tagaplaanile jäänud. Nüüd on muusik enda Lennoni lugudega taas kurssi viinud. "See on hea meeldetuletamisfaas, kus ma saan tagasi minna selle juurde, kust kunagi kõik algas. Tore nostalgia," on Kristel rahulolev. Oma lemmikuks John Lennonilt peab Kristel pala "Strawberry Fields Forever".