Foto: Arno Saar
Inimesed
20. september 2015, 19:18

GALERII | Anne Reemann: "Põllul on palju toredam olla kui teatris!" (3)

"Õudselt äge, väga äge tunne oli," õhkab näost õhetav Linnateatri näitleja Anne Reemann, kui ta Kehtnas Eesti künnimeistrivõistlustel toimunud VIP-künnivõistluse kolmanda osalejana on oma vaod selja taha jätnud ning suurelt ja uhkelt traktorilt New Holland maha ronib. 

"Oled seal kuskil kõrgel põllu kohal ja sul on tunne, et oled kõikvõimas. See, mida traktor maaga teeb, on lihtsalt ime! Tead, kui palju ma ise pean oma maaga vaeva nägema," küsib retooriliselt Vigalas agronoomide peres sündinud ning maast madalalast maaeluga kokku puutunud Anne. "Nii et endal võiks olla üks väike traktor küll," lisab tänavu aasta naisnäitleja tiitli pälvinud Anne, kelle senine kokkupuude maad harivate masinate hingeeluga on piirdunud murutraktoriga.

VIP-künnivõistlusest võttis ta osa aga sellpärast, et põllumehest vend lihtsalt käskis tal sellel võistlusel osaleda, naerab näitlejanna. Ning tunnistab, et enne suure traktori selga ronimist pabistas ta palju vähem kui enne esietendust. "Siin on palju toredam olla," üllatab ta.

Et kas Linnateatri üks esinäitlejatest hakkab elukutset vahetama? "Miks mitte," üllatab ta teist korda. "Mulle see kündmine väga meeldis. Keerulist polnud siin midagi. Kõik on vaid harjutamise küsimus," ütleb Anne.  

"Soovisime, et igalt elualalt oleks esindatud keegi tuntud inimene," selgitab Eesti künnimeistrivõistluste üks korraldajatest Margus Ameerikas Eesti Künniseltsist, mis alusel VIP-künnivõistluse võistlejad komplekteeriti. "Siin võistlevad kõrvuti rektor, pangainimene, näitleja, riigikogu liige, raadiohääl. Mis puutub Anne Reemannisse, siis on ta maaeluga väga seotud ja mõtlesime, et just tema oleks õige inimene selles seltskonnas."

VIP-künnivõistlusel pakkusid Anne Reemannile konkurentsi Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal, riigikogu liige Tanel Talve, Eesti maaülikooli rektor Mait Klaassen, Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Juus ja Kristjan Hirmo raadiost Sky Plus. VIP-võistluse võitis Tanel Talve.